YouTuber Logan Paul koopt 2 miljoen dollar aan Pokémon cards

De controversiële YouTube-ster en bokser Logan Paul heeft voor $ 2 miljoen aan Pokémon-kaarten gekocht met plannen om een ​​First Edition Base Set Booster Box te openen op livestream en de inhoud ervan te veilen.

De livestream – gedaan in samenwerking met Goldin Auctions en gehost op het YouTube-kanaal van Paul – wordt gehouden op Pokémon Day, 27 februari.

Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden “bieden op de mogelijkheid om te winnen” een van de 36 pakketten in een van zijn zes First Edition Base Set Booster Boxes, waarvan de inhoud door Paul zal worden onthuld tijdens de livestream.

Elk pakket heeft een startbod van $ 10.000, en de winnende bieders ontvangen ook een van de 44 Logan Paul NFG (non-fungible token) digitale kunstkaarten. Oh, en een shout-out op de livestream.

Paul bracht drie maanden door met het zoeken en kopen van zes ‘uiterst zeldzame, ongeopende’ doosjes met eerste editie Amerikaanse Pokémon-kaarten uit 1999 om de ‘meest waardevolle Pokémon-verzameling ter wereld’ te vergaren.

Pokemonbal

Paul Logan koopt Pokemon booster boxen

De eerste boosterbox die hij kocht voor zijn persoonlijke verzameling kostte het meest, met een oogverblindende $ 350.000. First Edition Base Set Booster Boxes bevatten 360 Pokémon-kaarten en behoren tot de duurste items in de Pokémon-community.

Daarna kocht Paul nog drie sets van verschillende verkopers voor elk $ 325.000, en daarna nog twee van in totaal $ 675.000.

Pauls obsessie met het verzamelen van de dozen ontstond na een liefdadigheidsstroom in oktober 2020, waarin hij een eerste editie boosterbox uit de doos haalde die hij voor $ 200.000 had gekocht om $ 130.000 op te halen voor de National Alliance On Mental Illness.

Meer dan 300.000 mensen hebben de livestream bekeken en de video is sindsdien meer dan 11 miljoen keer bekeken.

Nadat hij reacties op de video had gezien, besloot Paul elke boxset “op de planeet” te kopen.

Hij beweert dat de verbijsterende prijzen die hij aan de zes boosterboxen heeft uitgegeven, gedeeltelijk te wijten zijn aan de prijs waarvoor hij zijn originele October-boxset heeft gekocht.

“Hoewel ik [een doos] in september kocht voor $200.000, verkopen ze nu voor de prijs die ik heb vastgesteld: tussen $ 300.000 en $ 400.000,” zei Paul. “Dit was enigszins verontrustend, aangezien dezelfde dozen in 2007 voor $510 werden verkocht.”

Paul’s invloed op de recente populariteit en prijsstijging van Pokémon Trading Card Game-kaarten is discutabel, waarbij sommige rechtstreeks naar hem verwijzen en anderen een aantal andere factoren noemen.

Hoe is het ooit voor hem begonnen?

Logan Paul begon zijn carrière in 2013 met het plaatsen van vines op de  video-sharing-app Vine, en verhuisde later naar YouTube. Inmiddels is hij op veel social media kanalen te bewonderen en heeft hij meer dan 10.000.000 volgers op Instagram. Elke keer wanneer hij over Pokémon praat zorgt dat dus voor veel extra publiek. Maar hij praat er niet alleen over, hij koopt het voor miljoenen dollars en maakt er een heel spektakel van. De experts verwachten dat na zijn volgende first edition box break op 27 februari 2021 de prijzen weer flink zullen stijgen in de Pokemon TCG wereld.