Pokemon Detective Pikachu Film

Welke Pokemon films bestaan er?

De kans is groot dat jij als echte Pokémon liefhebber de serie volledig hebt gekeken en ook de spellen met regelmaat speelt. Maar wist je ook dat er maar liefst 24 Pokémon films zijn gemaakt? In dit artikel nemen we alle titels met je door zodat je direct een selectie kunt gaan maken welke je als eerst moet kijken. De eerste film die werd uitgebracht in 1998 en de meest recente film dateert uit 2020.

Waar kan ik Pokémon films kopen?

In deze blog maken wij een lijst met alle Pokémon films die ooit zijn uitgebracht. Ook zal er onder elke film een afbeelding verschijnen van deze film. Wanneer jij op de afbeelding klikt, kun jij deze film kopen. Of dat nu via een DVD of Blueray is. Het kan allemaal!

Klik hier om Pokémon films te kopen!

Mewtwo Strikes Back

We trappen direct af met de eerste film. Dat is Mewtwo Strikes Back. Een groep wetenschappers gaan het avontuur aan om de meest krachtigste Pokémon te klonen. Ze behalen succes maar één van de klonen is het niet eens met zijn creatie en stookt onrust. Het is de taak aan Ash en zijn vrienden om rust in de tent te krijgen.

Pokémon The Movie 2000: The Power of One

Deze film die in 1999 is uitgebracht gaat over Ash die samen met zijn vrienden op zoek gaan naar verschillende objecten. Een ijsbol, een bliksembol en een vuurbol. Met deze combinatie kunnen ze er voor zorgen dat alles weer goed komt op Orange Islands. De grootste verrassing in deze film is dat ze gaan samenwerken met Team Rocket.

Pokémon 3: The Movie – Spell of the Unown

Klik hier om Pokémon films te kopen!

In deze film draait het allemaal om de zoektocht naar één van de meest zeldzame Pokemons ooit. De professor die hier aan meewerkt krijgt echter te maken met een hiëroglief die hem opslokt. De dochter van de professor doet er alles aan om haar vader te zoeken. Hoe zal dit aflopen?

Pokémon 4Ever – Celebi: Voice of the Forest

De mythische Pokémon die kan tijdreizen wordt door een jager gedwongen om het bos kapot te maken. Er dreigt een leeg bestaan. Ash gaat hier flink tegen in en gaat er samen met zijn vrienden voor zorgen dat het niet lukt.

Pokémon Heroes: Latios and Latias

Dan gaan we verder met de vijfde Pokémon film. Er zijn twee boeven die een heel oud wapen hebben gestolen dat dient ter bescherming van Altamore. Een kanaalstad. Natuurlijk is Ash daar samen met zijn vrienden om het wapen terug te brengen waar het hoort.

Pokémon: Jirachi – Wish Maker

In deze film is te zien dat een tovenaar probeert om een Pokémon te ontwaken die zeer zeldzaam is. Dit probeert hij in combinatie met de krachten van de Millennium Comet. Gaat deze magische poging lukken?

Pokémon: Destiny Deoxys

Er vliegt een komeet naar beneden en deze slaat in, in de buurt van een stad met moderne technologie. Er blijkt een Pokémon in te zitten die tijdens de knal vrijkomt. Toevallig waren Ash en zijn vrienden op bezoek in deze stad en gaan helpen om deze Pokémon te zoeken. De film is uitgekomen in 2004.

Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew

In film nummer acht zal Pikachu meegenomen worden naar de Tree of beginners door Mew. Ook Ash is bij deze boom terecht gekomen omdat Lucario hem gebracht heeft. De meesters hebben hem bedrogen en hij wilt uitzoeken waarom dat zo is.

Pokémon Ranger and the Temple of the Sea

De Prince of the Sea, Manaphy wordt bedreigd door gevaarlijke piraten waaronder Phantom. Net als het dreigt mis te gaan schieten Ash en zijn vrienden te hulp. Samen keren ze terug naar Sea Temple.

Pokémon: The Rise of Darkrai

Ash gaat samen met zijn vrienden zijn op avontuur met als eindroute de Pokémon contest. Onderweg stoppen in een klein dorpje waar complete chaos is ontstaan. Twee Pokémons, Palkia en Dialga zijn hier de oorzaak van. Maar dat is nog niet alles wat ook de zeer gevaarlijke Pokemon Darkrai komt aanbod.

Pokémon: Giratina & Sky Warrior

Het houdt maar niet op met de Pokémon films want we zijn inmiddels aangekomen bij nummer elf. Er verschijnt een gloednieuwe Pokémon die bij iedereen nog volstrekt onbekend is. Er kunnen parallelle dimensies worden gecreëerd door de krachten van dit wezen. Daar wilt iemand natuurlijk meteen misbruik van maken. Ash gaat samen met zijn vrienden proberen om hem te stoppen.

Pokémon: Arceus and the Jewel of Life

De Pokémon wereld is ontstaan door Arceus. Er is echter kwaad bloed bij hem gezet want de Jewel of Life is door iemand gestolen. Met een tijdreis gaat Ash samen met zijn vrienden proberen om alles te herstellen zodat het niet het einde is van de Pokémon tijdperk.

Pokémon: Zoroark: Master of Illusions

Ergens loopt er een Celebi rond die een baas van de media wilt vangen. Helaas heeft hij er wel de verkeerde bedoelingen mee. Deze film is uitgekomen op 10 juli 2010.
Pokémon the Movie: Black Victini and Reshiram en White Victini and Zekrom
Het valt je misschien al op aan de titel. Er zijn twee films gemaakt maar grotendeels is het verhaal gelijk. Het verschil dat je ziet is dat in de ene film het verhaal van Zekrom in de schijnwerper staat en bij de andere Reshiram.

Pokémon the Movie: Kyurem vs. the Sword of Justice

In deze film is te zien dat Kyurem boos wordt gemaakt door Keldeo. Kyurem is echter veel sterker waardoor er flinke chaos kan ontstaan. Ash gaat samen met zijn vrienden proberen om deze Pokémon tegen te houden.

Pokémon the Movie: Genesect and the Legend Awakened

Mewtwo heeft samen met de groep Genesect boze plannen gemaakt om de stad kapot te maken. Ash gaat er alles aan doen samen met Pikachu om dit te voorkomen.

Pokémon the Movie: Diancie and the Cocoon of Destruction

Xerneas en Diancie proberen om een diamant te creëren in de vorm van een hart. Op deze wijze kunnen ze namelijk hun thuis beschermen en redden van het kwaad. Ash helpt een handje mee.

Pokémon the Movie: Hoopa and the Clash of Ages

Ash is aangekomen in een stad waar de woestijn samen met de zee op de voorgrond staat. Ze komen Hoopa tegen, een mythische Pokémon. Zijn kracht is om Pokémons maar ook mensen op te roepen met behulp van zijn ring. Dat gaat natuurlijk helemaal mis en Ash gaat de boel redden.

Pokémon the Movie: Volcanion and the Mechanical Marvel

Er dreigt gevaar voor de The Azoth Kingdom en daarom wordt de hulp ingeschakeld van Ash en Pikachu. Dit doet hij samen met Volcanion die hem heeft gevraagd om hem te helpen.

Pokémon the Movie: I Choose You!

Film nummer twintig. Ash is inmiddels een ervaren Pokémon trainer en staat voor een nieuwe uitdaging. Het worden van een echte Pokémon master. Dit avontuur gaat hij natuurlijk aan samen met zijn trouwe vriend Pikachu.

Pokémon the Movie: The Power of Us

Een aantal inwoners en Ash komen elkaar tegen in Fula City. De stad wordt bedreigd door het Wind Festival dat jaarlijks wordt gehouden. Samen gaan ze de stad proberen te redden.

Detective Pikachu

Deze film is heel anders dan de andere. Het is namelijk een film met live-action. Iedereen verzameld verschillende Pokémon en vechten tegen elkaar. Opeens is er iemand die een Pikachu creëert die kan praten en bijzonder intelligent is.

Pokémon: Mewtwo Strikes Back Evolution

We zijn bijna bij het einde gekomen maar gaan nog even door met deze film die in 2019 is uitgekomen. Het is voor veel fans een bijzondere film omdat het een remake van de eerste Pokémon film is.

Pokémon the Movie: Secrets of the Jungle

Dan zijn we bij de laatste film die recent in 2020 is uitgebracht. In deze film zien we een soort van omgekeerde wereld. We zien namelijk Koko, een jongen die niet door een mens maar door een Pokémon is opgevoed. De band tussen de twee staat centraal in de film.

Afsluiting

Tijdens het schrijven van dit artikel hadden wij niet verwacht dat er zo veel Pokémon films waren uitgebracht. Onze vraag aan jullie is nu, welke Pokémon film vinden jullie het aller leukste? Laat het ons weten in een reactie onderaan de pagina. Vergeet niet, we hebben een gehele Pokémonwinkel waar jij Pokémon kaarten kunt kopen.