Reshiram & Charizard GX Tag Team Pokémon kaart

Wat zijn Tag Team Pokémon kaarten?

In deze blog leggen wij uit wat Tag Team kaarten zijn. Tag Team kaarten zijn Pokémon kaarten waar twee of meer Pokémon op afgebeeld staan. Deze kaarten hebben vaak een hoge HP en Attack.
Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in het kaart spel zelf, de Tag Team kaarten zijn allemaal basics. De basic kaarten mogen direct meedoen aan het spel.

De eerste tag team kaarten ooit

In 2019 kwam de Sun & Moon Hidden Fates set uit. Dit was de eerste set ooit met een Tag Team kaart. Op deze kaart zijn drie legendarische Pokémon te zien: Zapdos, Articuno en Moltres. Later was er ook in gratis Tag Team promo kaart in de Hidden Fates Elite Trainer Box te vinden. Verder zijn er nog veel Pokémon TCG series uitgebracht met deze speciale kaartjes. Denk hierbij aan de volgende sets: Unbroken Bonds, Cosmic Eclipse en Unified Minds. Er zijn ook een aantal Pokémon premium collection boxen uitgebracht met hierin speciale tag team promo’s.

Tag Team Pokémon kaart soorten

Na deze set, waren er in bijna alle nieuwe sets Tag Team kaarten. De Tag Team kaarten kwamen vaak in verschillende soorten vormen. Ten eerste heb je Tag Team kaarten in de vorm van een promo kaart. Deze kaart is gratis inbegrepen in Elite Trainer Box.
Als tweede heb je normale Tag Team kaarten die alleen uit pakjes te verkrijgen zijn. De kans dat je een zo een kaart trekt is al niet zo groot. De meest zeldzame vorm van deze kaart komt in de vorm van een Rainbow kaart. Deze kaarten zijn moeilijk uit pakjes te halen, vandaar dat ze vaak ook de duurste versie van een Tag Team kaart zijn.

Waarde van Tag Team Pokémon Kaarten

Omdat deze kaarten vrij nieuw zijn, is de waarde ervan niet zo heel hoog. In de toekomst zullen deze kaarten dan ook in waarde stijgen. Er zijn veel Tag Team kaarten met unieke illustraties. Voorbeelden hier van zijn de Latias & Latios, Eevee & Snorlax, Magikarp & Wailord, Umbreon & Darkrai, Pikachu & Zekrom GX en Reshiram & Charizard GX. Mocht je een echte verzamelaar zijn, zoek dat vooral kaarten die er uniek uit zien. Want uiteindelijk gaat het er ook om hoe de kaart eruit ziet.

Conclusie

Wij zijn erg dol op deze kaarten, ze voegen namelijk wat extra’s toe aan de kaart. En het aller mooiste is natuurlijk als er twee van je favoriete Pokémon op één kaart afgebeeld zijn. Ook zitten er erg mooie artworks tussen, wij hopen oprecht dat er vaker zulke sets uitgebracht gaan worden. Wat vinden jullie van tag-team Pokémon kaarten?