Pikachu Illustrator card

Wat zijn de meest zeldzame Pokémon kaarten?

Wat zijn de meest zeldzame Pokémon kaarten?

Momenteel vieren we het 25-jarige bestaan van Pokémon kaarten met de Celebrations set. De afgelopen 25 jaar zijn er veel Pokémon kaarten op de markt gekomen waarvan de waarde als een raket omhoog geschoten is. In deze blog geven wij jullie een inzicht over de top 10 meest zeldzame Pokémon kaarten van dit moment. Wie weet heb jij wel een van deze pareltjes op je zolder liggen. Ga dus maar snel op zoek naar je oude Pokémon kaarten collectie!

#10 Tamamushi Magikarp Promo

We beginnen met de nummer 10 van onze lijst. Het is een Pokémon die bekend staat omdat die niet veel kan: Magikarp. De Tamamushi Magikarp Promo kwam uit in 1998 en was alleen verkrijgbaar op een toernooi voor scholieren. Dit betekent dat dit kaart niet in pakjes te krijgen was. De waarde van dit kaart ligt boven de 50.000 euro. Afgelopen jaar was er nog een verkocht voor meer dan 58.000 euro.

Tamamushi Magikarp Promo
Tamamushi Magikarp Promo

#9 Umbreon & Espeon Gold Star

Op nummer 9 staan twee kaarten. Het gaat om twee Gold star Pokémon kaarten. Tussen 2004 en 2007 kwamen 27 verschillende Gold stars kaarten uit. De kans dat deze kaarten gepacked werden was erg klein. Ze verschenen in de Pokémon TCG series van de POP serie lijn. Per POP 5 pakje kreeg je twee Pokémon kaartjes. De kans op één van deze speciale gold stars is ongeveer 1 op de 35 pakjes. Een pakje van de POP 5 serie is nu al snel 500 euro. Reken maar uit hoeveel geluk jij moet hebben of wat het je gaat kosten aan packs. Nu komen we aan bij de vraagprijs van deze twee kaarten. Bij een perfecte conditie zijn deze twee kaarten boven de 100.000 euro waard. Benieuwd welke Pokémon goldstars er nog meer bestaan? Bekijk dan onze blog over: Welke Pokémon gold stars bestaan er?

Umbreon Gold Star PSA 10
Umbreon Gold Star Remake in de serie Celebrations

#8 No. 1 Trainer Super Secret Battle

De volgende kaart is ook weer een hele speciale. De kaart heet super secret battle en je kunt het al raden. Deze kaart was alleen te verkrijgen op tijdens toernooien verspreid over Japan. De winnaars van deze toernooien kregen deze kaart. Met deze kaart kregen ze toegang tot een geheime locatie waar de finale gespeeld werd. Dit gebeurde allemaal in 1999. Omdat er zoveel mysterie achter deze kaart is, is de prijs ook erg hoog. De waarde van deze kaart is momenteel hoger dan 85.000 euro.

#7 PWC Promo Number 2 Trainer

Ook buiten Japan werden toernooien gehouden waar de winnaars speciale kaarten kregen als hoofdprijs. In 2006 werd het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. De winnaars kregen deze trainers kaart. De kaart liet de winnaars weer meedoen met het hoofdtoernooi een jaar later. Geruchten gaan rond dat er maar 3 kaarten zijn. Daarom is de waarde van de kaart ook boven de 95.000 euro.

#6 Lugia Neo Genesis 1ste Editie

De nummer 6 van dit rijtje was gewoon te verkrijgen in een pakje in van 2000. Het gaat om de legendarische pokemon Lugia. Er zijn nog weinig van deze kaart die in een perfecte staat verkeren. De waarde van deze kaart is momenteel boven 130.000.

#5 Family Event Kangaskhan Promo

We gaan verder met de nummer 5. Dat is namelijk een Kangaskhan Promo kaart uit 1998. Het is een Japanse kaart die alleen te verkrijgen was tijdens een speciaal toernooi in Japan. Door de populatie van deze kaart is de waarde ervan alleen maar gestegen. In 2020 werden deze kaarten nog voor boven de 140.000 euro verkocht. Met de artwork van deze kaart verwachten we dat de prijs in de toekomst veel hoger zal zijn in perfecte staat.

#4 Ishihara GX PROMO

In 2017 werd er een hele speciale promo uit gedeeld op de verjaardag van Tsunekazu Ishihara. Als je je afvraagt wie dit is, Meneer Ishihara is de de baas van The Pokemon Company. Tijdens zijn verjaardag kregen werknemers die aanwezig waren deze promo kaart. Op de kaart is een artwork van de baas te zien met een masterball. De waarde van deze kaart is meer dan 200.000 euro.

#3 Blastoise WOTC Galaxy Holo Star

De oude makers van Pokemon kaarten waren de Wizards of the Coast. Dit bedrijf had in 1998 een hele zelfdzame kaart gemaakt van Blastoise. De geruchten zeggen dat er maar twee zijn. De waarde van deze kaart is momenteel boven de 350.000 euro. En dit is gebaseerd op een 8.5 conditie. Mocht er ooit een gem mint conditie van deze kaart op duiken, dan kunnen we de prijs van deze kaart hoger inschatten dan de legendarische zard kaart.

#2 Shadowless Holo Charizard 1st Edition

De heilige graal, de aller eerste Charizard kaart. De kaart waar velen elke dag over dromen. Deze kaart heeft geen introductie en informatie nodig omdat iedereen weet wat het is en hoe zeldzaam die is. Dit is de kaart die Logan Paul om zijn nek droeg tijdens zijn gevecht tegen Mayweather. De waarde van de kaart is momenteel boven de 350.000 euro. De verwachting is dat de waarde hiervan binnen 10 jaar minimaal op een miljoen zit.

#1 Pikachu Illustrator card (Nummer 1 in de zeldzame Pokémon kaarten lijst!)

We zijn aangekomen bij de nummer 1 van onze lijst. Deze kaart is de meest zeldzame kaart dat er is. Het prijskaartje is boven de 350.000 euro. In 2021 werd de kaart in een veilig voor 375.000 dollar verkocht in een 7 conditie. Het is een Japanse kaart dat werd uitgereikt aan de winnaars van een kunst competitie in 1998. Wie de mooiste Pikachu tekende, kreeg deze kaart als trofee. Er zijn momenteel minder dan 20 van deze kaarten. Een zeldzame kaart is vaak niet te krijgen uit een pakje. Meestal zijn de zeldzame kaarten alleen maar te winnen uit toernooien waar je de 1ste plaats moet bereiken. Mocht je ooit interesse hebben in een van zulke kaarten, kijk dan of er internationale toernooien zijn waar je aan deel kan nemen.

Pikachu Illustrator card
Pikachu Illustrator card

Wat vinden jullie van de meest zeldzame Pokémon kaarten ter wereld?

Wij vinden het een erg mooie lijst en hebben helaas geen van deze kaarten in ons bezit. Wie weet dat we er ooit een kunnen score. Hopelijk vonden jullie deze lijst mooi en leerzaam.