Charizard Base 2 Pokémon Kaart

Wat zijn de duurste Pokémon-kaarten ooit?

In het afgelopen jaar hebben online persoonlijkheden zoals Logan Paul het verzamelen van Pokémon-kaarten weer populair gemaakt, waar ook de pandemie bij heeft geholpen. Met sommige kaarten met een waarde van meer dan 100 duizend euro, is het begrijpelijk waarom er zoveel opwinding is rond deze hobby. Maar wat maakt Pokémon-kaarten waardevol? Het komt allemaal neer op de zeldzaamheid van de kaart en in welke staat het item zich bevindt. Als je een van de onderstaande kaarten hebt liggen op zolder kun je zonder enige moeite de kosten van energie betalen voor de komende jaren! 

Illustrator CoroCoro Comics Promo

Een van de zeldzaamste en duurste van de zeldzame Pokémon-kaarten is ongetwijfeld de ongrijpbare Pikachu Illustrator-kaart. In 1997 hield CoroCoro een kunstwedstrijd waarbij de winnaars het verbluffende item kregen dat het Electric-type voorstelt dat op adorabele wijze andere monsters trekt. In de afgelopen vijf jaar is deze Pokémon-kaart consequent rond de 195 tot 200 duizend dollar verkocht. In 2020 werd er zelfs een verkocht voor maar liefst 250 duizend dollar, wat een nieuw record opleverde. Verbazingwekkend genoeg werd in februari 2021 een PSA 7-versie van de kaart verkocht voor 375 duizend dollar tijdens een PWCC-veiling

Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star Holo

De Pokémon Trading Card Game-gemeenschap was stomverbaasd toen deze waanzinnig zeldzame Pokémon-kaart in 2021 voor het eerst door het publiek werd ontdekt. ​​Oorspronkelijk in opdracht van Wizards of the Coast in 1998, moest de Blastoise Presentation-kaart winkels een idee geven van wat de TCG-lijn er in zijn uiteindelijke oplage zou uitzien. Hoewel er verschillende rapporten zijn over de geschiedenis, wordt momenteel aangenomen dat er slechts twee ooit hebben bestaan, waarvan er momenteel slechts één gevonden is. Het is dan ook logisch dat dit artefact verkocht is op een veiling voor meer dan 300 duizend dollar. 

Charizard 1st Edition Shadowless Base Set

Zoals bijna elk kind dat in de jaren 90 is opgegroeid kan bevestigen, is Charizard altijd het kroonjuweel geweest van de Pokémon-kaarten. Als je er geen had, opende je wanhopig boosterpack na boosterpack in een poging deze glorieuze Pokémon-kaart te bemachtigen. 1st Edition-versies van deze basiskaart uit 1999 kunnen voor een absurd bedrag gaan. Zeker als het “Shadowless” is – een vroege gedrukte versie die geen schaduw heeft rond de rand van de kunst. In 2020 betaalde de rapper Logic bijvoorbeeld ruim 200 duizend dollar voor een Grade 10 1st Edition Charizard. Inmiddels is de prijs voor deze Pokémon-kaart nog een stuk hoger. 

Topsun Charizard Blue Pack

Technisch gezien is de Topsun Charizard Blue Back de duurste Pokémon-kaart aller tijden op een veiling. Het enige probleem is, is het zelfs een ” Pokémon-kaart?” Dat is een ingewikkelde vraag! Toen Creature Inc. zich klaarmaakte om de Pokémon Trading Card Game te lanceren zoals we die kennen in 1996, maakte Topsun ook een set kaarten met Pokemon. Dus hoewel de items officieel geen deel uitmaken van de TCG, is er een discussie ontstaan ​​onder verzamelaars of deze eigenlijk op één hoop moeten worden gegooid. De hierboven afgebeelde Charizard is niet alleen zeldzaam, maar ook waanzinnig schaars omdat hij niet genummerd is en een blauwe achterkant heeft. Dit is dan ook de duurste Pokémon-kaart ooit!


Geplaatst

in

, ,

door