Woetoe Charizard kaart

Wat is Woetoe grading?

Woetoe grading is het aller eerste Nederlandse grading bedrijf, dat is opgericht in 2021. We zagen steeds meer Woetoe slabs verschijnen op Facebook en Marktplaats en moesten dit eens gaan bekijken. Onze eerste indruk was erg positief en we besloten om het in de praktijk te gaan testen door een aantal kaartjes erheen te sturen. De service is erg goed en ze reageren zeer snel. Dat is al een positief begin, in deze blog gaan we jullie meer vertellen over Woetoe grading.

Wat kost het om je Pokémon kaarten te graden bij Woetoe grading?

Er zijn twee soorten zendingen mogelijk, we gaan ze even onder elkaar zetten met de prijzen en return tijden zodat je ze gemakkelijk kunt vergelijken. Normale zending: €7,99 per kaartje en 2 maanden minimaal (return tijd). Speedservice zending: €11,99 per kaartje en 3 werkdagen (return tijd). Zoals je kunt zien zijn dit erg schappelijke prijzen. Wij kennen namelijk geen enkel ander grading bedrijf dat het voor minder dan 10 euro per kaartje doet.

Hoe zien deze slabs eruit?

Woetoe 10 grade
Woetoe 10++ Gem Mint slab

De slabs zien er erg professioneel uit en doet ons denken aan de normale slab grote die wij gewend zijn van andere grading bedrijven. Qua labels zien we allerlei verschillende eigenschappen, zo hebben de cijfers 1,2,3 en 4 een wit label, 5 en 6 krijgen een brons label. Een 7, 8, en 9 krijgen een zilver label. En voor de 10en (gem mintjes) zijn er zelfs 3 verschillende soorten labels. Het mooie aan deze slabs is ook dat er sub grades bij in zitten. Dat is erg handig als jij wilt weten wat je kaarten per onderdeel scoren.

Woetoe slab
Woetoe slab grade 6

De voordelen van graden bij Woetoe

Er zitten erg veel voordelen aan het graden bij dit bedrijf. Allereerst komt dit omdat het in Nederland is gevestigd. Je hebt weinig verzendkosten en kunt het zelfs brengen als jij in de buurt woont. Maar je hoeft ook niet al die moeite te doen om helemaal uit te zoeken hoe je een pakketje naar het buitenland zend en hebt geen import kosten. Zowel bij het heen zenden als het terug zenden, denk bijvoorbeeld aan het versturen naar Amerika. Het is erg goedkoop, het scheelt je meer dan de helft per kaartje opsturen tegenover de andere grading bedrijven. Bij de andere bedrijven moet je al snel denken aan €20 per Pokemon kaart die jij laat graden. Bij Woetoe kan dit dus al voor €7,99 per kaartje. De eigenaar is een hele grote Pokemon speler en erg ervaren. Hij kan heel goed bepalen wat de staat (conditie) van jouw kaarten is. Hierdoor weet je ook echt zeker dat wanneer jij een 10 krijgt, het ook echt een 10 is! Al met al erg veel voordelen dus en zeker een poging waard!

Hoe kan ik mijn Pokemon kaarten opsturen naar Woetoe Grading?

Dit doe je door de Woetoe Grading pagina op Facebook op te zoeken. Stuur ze vervolgens een berichtje en vertel dat jij graag wat kaartjes wilt opsturen. Daarna krijg jij de adres gegevens en kun jij jouw kaarten opsturen of brengen. Vergeet nooit een briefje met je naam erop toe te voegen aan je pakketjes die jij opstuurt. Anders weten zij niet van wie deze kaarten af komen.

Afsluiting

Erg handig dat er nu een grading bedrijf in Nederland zit om je Pokémon kaarten bij te laten graden. Wij hopen dat jullie iets aan deze blog gehad hebben en geef het een kans. Stuur een paar kaartjes op en wie weet bevalt het wel heel goed. Wij zijn erg benieuwd wat jullie van Woetoe grading vinden.