Pokemon Unite

Wat is Pokémon Unite?

Er zijn verschillende Pokémon games in omloop maar momenteel is Pokémon Unite een hit. Het is gratis te spelen en je hebt de mogelijkheid om dit samen met vrienden te doen! We leggen je uit wat Pokémon Unite precies is en hoe het werkt.

Wat is Pokémon Unite?

Pokémon Unite is een game dat je kunt spelen op de Nintendo switch. Het is gratis te spelen en wordt ook wel een MOBA game genoemd. Dat is de afkorting van ‘Multiplayer Online Battle Arena’. Het is een cross platform spel wat betekent dat je het samen met je beste vrienden kan spelen. Leuk om te weten is dat het spel dit jaar ook uitkomt op de smartphone. Het wordt dan heel eenvoudig om de voortgang te synchroniseren met behulp van je Nintendo account.

Hoe werkt Pokémon Unite?

In Pokémon Unite kom je terecht in een arena op Aeos Island waar je met je team gaat strijden tegen anderen. Het is op basis van vijf tegen vijf. Dit kan met onbekende maar leuker nog is dat dit samen vrienden kan. Dat maakt het spel zo leuk! De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Hebben jullie meer punten dan de tegenstander win je het gevecht en mag je je zelf een echte Pokémon strijder noemen.

Trainers

In het spel kruip je in de huid van een trainer. Je hebt de leiding over de battles en je hebt de mogelijkheid om verschillende items in te zitten. Maak bijvoorbeeld gebruik van een special attack boost of een healing potion zodat je Pokémon weer helemaal tot leven komt. Het is mogelijk om je trainer helemaal eigen te maken omdat je deze kunt personaliseren. Zo kun je onder andere de vorm van het gezicht aanpassen maar ook je kapsel.

Pokémon Unite items

Tijdens de game krijg je te maken met items. Er zijn twee opties mogelijk. De held items en de battle items. De held items moet je van te voren kiezen dus denk goed na over welke je kiest. Iedere Pokémon kan maximaal drie van die items bij zich hebben. Probeer verschillende combinaties uit om te kijken wat het beste bij jou past en bijdraagt aan de overwinning van de strijd.

Rewards

Als je gevechten wint dan wordt je natuurlijk beloond met verschillende rewards. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe Pokémon maar ook items om sterker uit de strijd komen. Verder kun je ook nieuwe outfits voor je trainer krijgen en Hollowware dat bedoeld is voor je Pokémon.

Andere Pokémon games kopen

We weten allemaal dat Unite gratis en dat het een erg populair spelletje is. Maar wist jij ook dat wij op onze Pokémonwinkel andere Pokémon games te koop hebben voor de Nintendo Switch! We zetten ze voor je op een rijtje:
New Pokémon Snap
Pokémon Brilliant Diamond
Pokemon Legends Arceus
Pokémon Let’s Go Eevee!
Pokémon Let’s Go Pikachu!
Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX
Pokémon Shield
Pokémon Shining Pearl
Pokemon Sword