PCA Grading

Wat is PCA Grading?

Wat is PCA Grading en hoe werkt het?

In deze blog gaan wij het uitgebreid hebben over PCA, een opkomende Pokémon kaarten grader. We kregen steeds vaker vragen over dit onderwerp en zijn er in gedoken. PCA staat voor: Professional Cards Authenticator. Ze zijn gevestigd in Frankrijk (Europa) en hanteren schappelijke prijzen. Het voordeel dat ze binnen Europa liggen is dus dat je al geen invoerkosten hoeft te betalen. Wij gingen er in eerste instantie van uit dat ze enkel gericht waren op de Franse TCG kaarten. Maar niets bleek minder waar, er zijn al heel veel tussenpersonen in Nederland die voor schappelijke prijzen jouw kaarten opsturen. Ook waren er erg veel graded slabs op Ebay te vinden en gingen deze voor prima prijzen de deur uit. Kort om, het is dus een vrij interessante speler om eens onder de loep te nemen.

Onze eigen ervaringen

Om het te testen hebben wij een half jaar geleden 10 Pokémon kaarten opgestuurd. Dit hebben wij gedaan via een tussenpersoon uit Nederland. Het koste ons 15 euro per kaartje en de verzendkosten heen en terug naar deze persoon. Het scheelt al een hoop als je een goede, ervaren en betrouwbare tussenpersoon kiest. Hierdoor kun je met een gerust hart je kaarten opsturen. Toen ze eenmaal terug kwamen waren wij verbaasd van het resultaat. Ik had het zelf veel erger verwacht, maar de slabs zagen er aardig uit en de kwaliteit was ook niet slecht. De cijfers kwamen overeen met onze eigen pre-grades. Benieuwd welke grades er allemaal bestaan? Onze eigen ervaring was de geslaagd, maar of we vaker gaan sturen met PCA is maar de vraag. Ze kunnen voor ons nog niet tippen aan Beckett en PSA, maar dat komt meer door de waarde verhoging na het graden. Hier gaan we in het volgende kopje meer over vertellen.

Nadelen aan PCA

Het grootste nadeel voor ons was toch wel de waarde na het graden van deze kaarten. Er zit niet echt een meerwaarde achter, men betaald al snel maar de raw waarde + gradingkost ervoor. Dat is in onze ogen een slechte investering en dus niet voor herhaling vatbaar. De vraag naar deze slabs is in onze ogen nog te klein, wie weet dat dit in de toekomst zal veranderen. Dan zullen we het zeker nog eens gaan uittesten met een handje vol kaarten. Mocht jij het doen puur voor je eigen collectie, zodat je kaarten veilig in een slab zitten. Dan zouden we je zeker niet tegen houden. Maar doe jij het om ze later weer te willen verkopen en/of gelijk met winst te verhandelen? Dan adviseren wij je om er niet aan te beginnen.

Hoe kom ik aan kaarten om te graden?

Je kunt aan kaarten komen door ze te kopen, te ruilen of zelf uit de booster packs te halen. Wij raden je aan om geen losse packs te kopen, sommige series of versies zijn namelijk weegbaar. Koop een Elite trainer box, premium collection box of booster box met 36 pakjes erin! Hierdoor is de kans op hits vele malen groter. En zodoende heb jij dus ook meer kans om een super vette pull te krijgen die jij weer kan opsturen om te laten graden.

Afsluiting

Wij hopen jullie voldoende te hebben geïnformeerd over dit onderwerp. Uiteindelijk blijft het toch voor iedereen persoonlijk waar jij jouw kaartjes laat graden. Maar onthoud goed, dat het belangrijkste van deze hele hobby is dat je ervan geniet!

Reacties

3 reacties op “Wat is PCA Grading?”