Charizard V SWSH050 Graad 9

Wat is Graad Grading?

Wat is Graad grading service?

Graad is een Europees bedrijf dat kaarten graded. Ze zijn gevestigd in Italië en doen al een tijdje mee in de grading branche. We zagen steeds meer Graad slabs voorbij komen op Marktplaats, Ebay en Facebook dus besloten we om ze zelf eens te gaan testen. Nu onze submission terug is, hebben wij besloten om onze ervaring te delen in deze blog. Lees dus gerust verder als je wat meer wilt weten of leren over dit bedrijf.

Wat zijn de prijzen?

De prijzen gaan we verdelen in 3 categorieën: Graad Standard, Graad Digital en Graad Authentication.

We beginnen bij de Graad Standard service: prijzen verschillen hier nogal, het ligt er namelijk aan hoe snel jij je Pokémon kaarten terug wilt en hoeveel jij er op stuurt. Hoe sneller jij ze op stuurt? Hoe duurder het is, maar hoe meer jij er op stuurt, hoe goedkoper het is.

De goedkoopste optie: Standard
1 tot 9 kaarten = 18 euro per kaartje. (15 dagen graden)
10 tot 30 kaarten = 17 euro per kaartje. (15 dagen graden)
31 of meer kaarten = 15 euro per kaartje. (15 dagen graden)

1 tot 9 kaarten = 23 euro per kaartje. (10 dagen graden)
10 tot 30 kaarten = 21,72 euro per kaartje. (10 dagen graden)
31 of meer kaarten = 19,16 euro per kaartje. (10 dagen graden)

1 tot 9 kaarten = 30 euro per kaartje. (5 dagen graden)
10 tot 30 kaarten = 28,33 euro per kaartje. (5 dagen graden)
31 of meer kaarten = 25 euro per kaartje. (5 dagen graden)

1 tot 9 kaarten = 50 euro per kaartje. (1 dag graden)
10 tot 30 kaarten = 47,22 euro per kaartje. (1 dag graden)
31 of meer kaarten = 41,67 euro per kaartje. (1 dag graden)

De dagen die tussen de haakjes staan betekend hoe lang Graad Grading er over doet om de kaarten te graden. Je ziet dus dat het steeds duurder wordt hoe sneller jij ze in een slab wilt hebben. Maar bedenk je even dat je bij PSA op het moment meer dan 400 dagen moet wachten.

Onze eigen ervaringen

Wij hebben zelf een paar kaartjes opgestuurd puur om het eens te testen en te ervaren hoe het eraan toe gaat. Onze test submission is erg positief bevallen. Helaas kregen wij geen GRAAD 10 kaartjes, maar je kunt niet alles hebben zeggen wij dan maar. Gelukkig wel een erg mooie promo Charizard V in GRAAD 9. De slabs zelf zien er heel erg mooi uit, het lijkt heel erg veel op PSA en PCA maar je moet dan wel van de kleur groen houden. Want de tekstlabels zijn allemaal in het groen. Zie onderstaande afbeelding voor onze eigen graded kaart.

Charizard V SWSH050 Graad 9
Charizard V GRAAD 9

Hoe kan ik mijn Pokémon kaarten naar GRAAD opsturen?

Je kunt lid worden van bepaalde Pokémon Facebook groepen en hier een betrouwbare middleman zoeken. Deze middleman stuurt dan alle kaarten voor jou op naar GRAAD en doet al het werk voor je. Maar daar betaal je wel iets extra’s voor. Je kunt ook even naar de website van graad zelf gaan en daar je kaarten aanmelden en zelfstandig opsturen. Wij wensen je veel succes met het opsturen van je kaartjes, hopelijk krijg jij net zulke goede grades als ons!