Global Grading Slab

Wat is Global Grading?

Global Grading is een Nederlands grading bedrijf opgericht in mei 2022. Het is opgericht door zeer ervaren Pokémon verzamelaars die al erg lang in de hobby zitten. Op het eerste oog ziet het er erg professioneel uit en heeft het onze interesse gewekt. Aankomende week gaan wij zelf een aantal kaarten opsturen naar dit Nederlandse grading bedrijf. In deze blog gaan wij jullie meer vertellen over Global Grading.

Wat zijn de kosten om je kaarten hier te laten graden?

Er zijn twee soorten grading service mogelijk bij dit bedrijf:
1) Normale levering
Duurt: 10 werkdagen
Prijs: €24,10 inclusief btw en verzendkosten
2) Snelle levering
Duurt: 3 werkdagen
Prijs: €36,15 inclusief btw en verzendkosten

Let op: hoe meer kaarten jij instuurt hoe goedkoper de totaal prijs wordt. Bij 100 kaarten kost het bijvoorbeeld nog maar €14,95 per kaart en zijn de verzendkosten gratis!

Hoe zien de slabs van Global Grading eruit?

Global Grading Slab
Voorbeeld slab van Global Grading

Wat ons gelijk opvalt is dat de labels er erg mooi uitzien. Dit komt omdat zij een speciale label printer hebben aangeschaft die deze van een erg mooie uitstraling voorzien. De vorm ziet er normaal uit, zoals we gewend zijn bij de meeste slabs. De voorkant van het label is erg strak, je ziet gelijk over welke Pokémon kaart het gaat en welk cijfer deze heeft gekregen. Op de achterkant zien we iets opvallends, namelijk een QR code. Het nummer onder de QR code kun je invullen op de website onder het kopje ‘Database’. Daarna krijg je alle informatie te zien die bij deze gegraded kaart hoort en zie je ook het population rapport. Dit is een geavanceerde techniek die we nog niet eerder zagen bij Nederlandse grading bedrijven! We kunnen dus zeggen dat hun slabs er erg mooi en professioneel uitzien.

De voordelen

Omdat het bedrijf gevestigd is in Nederland kunnen ze erg snelle returntijden geven. Hoe vet is het dat jij jouw graded kaarten na 10 werkdagen alweer terug kunt verwachten? En met de versnelde service zelfs binnen 3 werkdagen. Dat is een heel groot verschil met de Amerikaanse grading bedrijven die we gewend zijn waar je al snel maanden tot jaren moet wachten op je kaarten. Daarnaast is er nog een voordeel dat ze in Nederland gevestigd zijn, je kan namelijk gewoon je kaarten opsturen via PostNL. Wat maakt dat nou uit denk je nu? Je hebt namelijk geen last van invoerkosten die je wel hebt met het versturen naar Amerika. En het is ook nog eens veel makkelijker, iedereen weet wel hoe die een pakketje via Postnl kan versturen maar niet hoe je een pakket naar Amerika stuurt en deze moet verzekeren. Een ander groot voordeel zijn hun prijzen, het is erg goedkoop zeker als je wat meer Pokémon kaarten tegelijk opstuurt naar dit bedrijf. Inmiddels zijn we gewend dat een slab minimaal 20 a 50 euro kost om in te zenden, maar dat hoeft dus helemaal niet dankzij Global Grading!

Hoe kan ik mijn Pokémon kaarten opsturen naar Global Grading?

Optie 1:
Ga naar de website van Globalgrading.com. Hierna kies je voor de optie om kaarten op te sturen en meld jij de kaarten aan die jij gaat opsturen. Vervolgens pak je de kaarten goed in en verstuur jij ze naar het adres dat staat aangegeven.
Optie 2:
Ben jij toch een beetje bang om het zelf te doen? Geen enkel probleem, speciaal voor de Pokémon community hebben zij betrouwbare Middlemannen ingeschakeld om de zending voor jou te doen. Jij hoeft alleen maar een berichtje te sturen naar een van de middlemannen en aangeven hoeveel kaarten jij wilt opsturen en met welke service. Vervolgens krijg je het adres van deze middleman en stuur jij jouw kaarten daar veilig verpakt naartoe. Zij melden vervolgens je kaarten aan bij Global grading en brengen ze daar persoonlijk naar toe. Wanneer ze graded zijn nemen ze contact met je op.

Afsluiting

Na het schrijven van deze blog over Global Grading zijn wij overtuigd, dit gaat het grootste grading bedrijf van Nederland en België worden. In combinatie met hun ervaring, de speciale apparatuur die is aangeschaft, een erg groot netwerk en hoe mooi en proffesioneel deze slabs eruit zien. Volgende week gaan wij van de redactie zelf een aantal slabs opsturen om het in de praktijk te testen. Wij zijn erg benieuwd naar deze ervaring en laten jullie nog weten hoe het afloopt!


Geplaatst

in

,

door