Pokemon booster boxen

Wat is een Pokémon booster box?

Wanneer je bekend bent met het kaartspel van Pokémon dan is de kans groot dat je wel eens hebt gehoord van de booster box. In dit artikel gaan we dieper in op de booster box. Wat is het nu eigenlijk en welke voordelen brengt het met zich mee?

Wat zit er in een Pokémon booster box?

Als je een Pokémon booster box gaat aanschaffen zul je maar liefst 36 boosters ontvangen. In totaal hebben we het dan ook over 360 Pokémon kaarten. De Pokémon kaarten zijn onderverdeeld in drie categorieën. Zo zitten er 216 common kaarten in, 108 uncommon kaarten en 36 rare kaarten. Boosters kunnen ook los worden gekocht maar een booster box is voordeliger.

Wat kost een booster box?

Wat een Pokémon booster box precies kost is niet exact te zeggen. Dit komt omdat het heel erg afhankelijk van de soort box die je wilt kopen. Oudere boxen kunnen voor een zeer voordelige prijs worden aangeschaft terwijl bij de nieuwste kaarten de prijzen wat hoger liggen. Als we de gemiddelde prijs berekenen, kost een booster box € 140,00. Als we dat gaan omrekenen betaal je zo’n € 4,00 per booster. Een goede tip is om de nieuwste boxen te pre-orderen zodat je minder betaalt.

Waar kan ik dit kopen?

Heb jij even geluk, wij hebben namelijk in onze Pokemonshop een hele categorie gevuld met deze boxen! Daardoor hebben wij een breed aanbod aan BB’s en ook nog eens voor schappelijke prijzen. Bestel jij ze vandaag? Is de kans groot dat jij ze binnen 1 a 2 dagen al in huis hebt. Ideaal dus als jij even zin hebt om 36 pakjes open te maken! Van de wat oudere series Vivid Voltage, Battle Styles, Chilling Reign tot aan de wat nieuwere series Evoling Skies, Fusion Strike en zelfs de nieuwste Brilliant stars. Mocht er nu niks voor jou tussen staan? Dan kun jij ook nog altijd even op deze Pokemon Facebook groep pagina kijken! Heb je het nergens kunnen vinden? Dan kun je altijd nog hier klikken.

Wat is het verschil tussen een Engelse en Japans booster box?

Er zijn zowel Engelse- als Japanse booster boxen verkrijgbaar. Het grote verschil in de kaarten is het uiterlijk. Ze zien er niet hetzelfde uit. Verder zijn de Japanse kaarten van betere kwaliteit om de kaarten wat dikker zijn. De Engelse variant kan sneller beschadigen. De reden dat men Japanse kaarten verzameld is omdat deze eerder op de markt komen dan de Engelse. Je kunt er dus sneller bij zijn.

De Engelse booster box heeft 36 booster packs, waarin je tien kaarten per pakje zult krijgen. De Japanse booster box heeft 20 packs met vijf kaarten per pak. Er is ook een speciale variant waarmee je tien pakjes krijgt.

De voordelen?

Het kopen van de booster box brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo zorgt het onder andere voor verbeterde kaartverdeling. Je zult ook de beschikking hebben over meer rare kaarten. Verder is een booster box goedkoper dan wanneer je boosters los koopt.

Wat is de afkorting?

Wanneer je aan het winkelen bent in een pokemon shop of een blog aan het lezen bent dat hier mee te maken heeft kan het zijn dat je de afkorting tegenkomt die wordt gebruikt voor de booster box. De booster box wordt ook wel aangeduid met de afkorting ‘BB’. Dus als iemand zegt Pokemon BB, dan weet jij vanaf nu dat zijn booster box bedoelen met pokemon kaarten erin!