Pokemon base set

Wat is de Pokemon base set?

Wat is de Pokemon base set?

De Pokemon Base Set was de allereerste uitbreiding van de Pokemon Trading Card Game die in 1999 werd uitgebracht. Het was een set met 102 kaarten, waarvan 16 holografische kaarten, die gebaseerd waren op de oorspronkelijke 151 Pokemon. De set bevatte ook trainerkaarten, energiekaarten en speciale kaarten zoals Switch en Potion. Deze set kreeg zowel pokemon booster boxen als pokemon booster packs.

Welke Pokemon zitten erin?

De Base Set bevatte veel bekende Pokemon zoals Charizard, Blastoise, Venusaur, Mewtwo, Alakazam en Pikachu en was een groot succes. Veel fans werden deze kaarten – die al snel zeldzaam werden – aan het verzamelen en ruilen. Het was ook het begin van wat een lange tijd een wereldwijde trend zou worden.

Welke sets kwamen erna?

Later werden verschillende uitbreidingen uitgebracht, zoals de Jungle Set en de Fossil Set, die samen de “Original Series” vormden. Tegenwoordig zijn er talloze sets en uitbreidingen voor de Pokemon Trading Card Game beschikbaar in de vorm van pokemonkaarten.

Is de Pokemon base set nog populair?

Hoewel de Base Set meer dan 20 jaar geleden werd uitgebracht, is het nog steeds populair bij verzamelaars en fans vanwege de nostalgie en de historische waarde. Er zijn zelfs nog steeds pakjes te koop op online marktplaatsen en veilingen.

Afsluiting

Kortom, deze set was de allereerste uitbreiding van de Pokemon Trading Card Game en was gebaseerd op de oorspronkelijke 151 Pokemon. Het was de start van een wereldwijde trend van kaartverzameling en -ruil en heeft nog steeds een speciale plek in het hart van veel Pokemonfans en verzamelaars.