duurste Charizard Pokemon kaart

Wat is de duurste Charizard Pokemon kaart?

Wat is de duurste Charizard Pokemon kaart?

De duurste Charizard Pokemon kaart is de first edition base set holo Charizard in PSA 10. Deze is in 2021 verkocht voor $500.000 en word zelfs hoger geschat in waarde in 2023. Het is de aller eerste Engelse Charizard pokemonkaart die er bestaat. Er zijn maar weinig exemplaren van in een PSA 10. Daarom is dit dus de zeldzaamste charizard pokemon kaart maar ook nog eens de aller duurste. Het is een super zeldzame kaart die ook alleen in Amerika geprint is, want daar werden de aller eerste Engelse Pokemon kaarten uitgebracht. Deze kon je dus niet gewoon even uit een booster pack pullen in Nederland of België.

Hoe kan ik aan deze kaart komen?

Er zijn meerdere manieren om aan deze zeldzame pokemonkaart te komen. Je kunt hem zelf uit een booster pack pullen. Maar ook mee doen aan een first edition base set box break. Dan opent bijvoorbeeld een bekende Youtuber een first edition base set Pokemon booster box. Dan kan jij één of meerdere boosters claimen die live op de stream geopend worden. Let wel op, elke booster is al snel meer dan 10.000 euro. Het is dus een heel duur grapje.
De tweede optie:
Je koopt hem op Ebay, Marktplaats, Cardmarket of in een Pokemon Facebook groep. Er zijn tal van websites en platvormen waar jij Pokemon kaarten kunt kopen. Het probleem is echter wel dat deze erg schaars zijn en amper voor komen. En zelfs wanneer jij er eentje vind. Dan gaat het flink in de kosten lopen, je kan ook gaan voor een lagere PSA, CGC, Graad, AP Grading, Woetoe, Globalgrading, PCA of Beckett grade want dan is die een stuk goedkoper.

Hoe weet ik of ik een dure Charizard Pokemon kaart heb?

Je bent op je zolder gaan zoeken naar je oude Pokemonkaarten collectie en hebt deze gevonden. Nu wil jij weten hoeveel deze waard zijn. Je ziet een aantal zeldzame Charizard kaarten die je continue op het nieuws en/of het internet gezien hebt als erg waardevol. Dan ga je eerst de naam + het nummer van de Pokemon reeks invullen op Google. Hierna zie je een aantal websites, deze bekijk je allemaal even. Hierdoor krijg je een richtprijs, nu moet je enkel nog de kwaliteit en/of conditie van de kaart vaststellen. Daarna weet jij precies hoeveel deze pokemon kaarten waard zijn.

Afsluiting

Hopelijk hebben wij jullie zo een stuk wijzer gemaakt over de aller duurste en zeldzaamste Charizard pokemonkaartjes. Het kan dus heel erg verschillen aan de hand van welke jij hebt en in welke conditie deze verkeerd. Hoe meer de kaart beschadigd is, hoe minder deze vaak waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen op de regel, die erg speciaal zijn en zelfs helemaal kapot veel geld waard zijn. Neem nou de Pokemon Gold star Charizard. Wil jij nog meer leren over TCG Pokemon? Check dan onze andere Pokemon blogs.