Wat is CGC Grading?

Wat is CGC Grading?

Wat is CGC Grading?

CGC staat voor Certified Guaranty Company en bestaat al meer dan 20 jaar, inmiddels veroveren zij ook de markt van pokemon kaarten. Voorheen waren zij meer gespecialiseerd in het graden van comic strips, ook wel stripboeken genoemd in Nederland. Maar inmiddels doen zij al een aantal jaar ook het graden van Pokemon kaarten, sport kaarten en andere trading card games. Ze hebben een enorme groei meegemaakt sinds ze Pokemonkaarten zijn gaan graden. En zijn naar PSA en Beckett ook wel een van de meest bekende grading bedrijven.

Waar is CGC Grading gevestigd?

Dit bedrijf zit gevestigd in Amerika, net zoals PSA Cards en Beckett (BGS). Dit maakt het dus iets ingewikkelder om je kaarten daarheen te sturen. Dan wanneer jij voor een Nederlands grading bedrijf kiest zoals Globalgrading.com of Woetoe Grading. Hou rekening met een langere verzendtijd en hogere verzendkosten. Ook komen er nog douane kosten bij kijken, hoe meer value er in je pakket zit hoe meer douane kosten jij moet betalen.

Hoeveel kost het graden bij dit bedrijf?

Het voordeel aan CGC Pokemon grading is dat de kosten lager zijn. Je hebt ook bij dit bedrijf verschillende soorten grading services. Kies jij ervoor om je Pokemon kaarten met sub-grades te laten graden? Dan betaal je helaas iets meer, maar deze optie heb je weer niet bij PSA Grading. Dat is dus wel een voordeel, de kosten voor het normaal graden zijn onder de 20 euro per kaartje. Hoe meer jij er stuurt, hoe lager de kosten zullen worden.

Wat vinden wij van CGC Grading?

Het is een prima bedrijf om je kaarten te laten graden, maar wij kiezen toch sneller voor PSA en Beckett omdat dit iets gewilder is binnen de Pokemonmarkt. Maar goed, iedereen moet het uiteindelijk helemaal zelf weten. Het grootste pluspunt van CGC is dat zij speciaal error Pokemon kaarten graden. Hier meer over in de volgende alinea.

Error Pokemon kaarten laten graden

Heb jij error Pokemon kaarten? Dan kan je deze prima opsturen naar CGC grading. Zij letten hier namelijk speciaal op en geven er speciale labels aan. Ook als de kaart maar half geprint is door wat voor fout dan ook, dan kan jij deze laten graden bij CGC. Een aanrader om daar al je error pokemon kaartjes heen te sturen dus!

Afsluiting

Hopelijk hebben wij jullie zo voldoende informatie gegeven over het grading bedrijf CGC. Het is een aanrader om hier je error Pokemon kaarten heen te sturen. Of jij al je Pokemon kaartjes hierheen wilt sturen om ze te laten graden dat moet je helemaal zelf beslissen. Ons advies is altijd, stuur een paar kaartjes naar elk grading bedrijf. Zo kan je zelf ondervinden welke goede service voor je hebben en welke slabs jij het mooiste vind.


Geplaatst

in

door