Mewtwo EX Beckett 9

Wat is Beckett Grading? (BGS)

Wat is Beckett Grading? (BGS)

Beckett is een Amerikaans grading bedrijf. Ze zijn voornamelijk bekend van het graden van Pokémon kaarten. De afkorting is BGS, dit staat voor Beckett Grading Service. Ze staan bekend om hun strenge grades, een BGS 10 is dus ook echt een BGS 10. Hun slabs verschillen iets met die van de andere bedrijven, ze zijn namelijk wat dikker, groter en de kaarten zitten nog in een sleeve in de slab. Persoonlijk vind ik Beckett Grading Service een erg goed bedrijf, omdat ze erg streng zijn en ook nog eens waarde toevoegen aan je Pokémon kaarten. In deze blog gaan we het uitgebreid hebben over dit grade bedrijf.

Hoe kan ik mijn Pokémon kaarten opsturen naar Beckett?

Ook bij dit grading bedrijf zijn er meerdere mogelijkheden om je kaarten op te sturen en te laten graden. Op de prijzen en de keuzes van hoe lang het gaat duren komen we in de volgende alinea terug. Nu gaan we het puur hebben over welke manieren er zijn om je kaarten bij BGS te krijgen.
Je kunt je kaarten direct naar Beckett in Amerika opsturen, dit kun je dus zelf doen. Je hoeft ze enkel online even aan te melden en op te sturen.
Je kunt ook kiezen om het via een middleman (tussenpersoon) te doen. Deze vult dan alle gegevens voor jou online in en regelt het heen en terug zenden. Zorg er wel voor dat je dit bij een betrouwbaar persoon doet, want je wilt niet bedonderd worden als je je duren kaarten opstuurt om te laten graden. Je kunt een tussenpersoon vinden op bijvoorbeeld een Facebook Pokémon groep. Wij raden je aan om lid te worden van: Pokemon Kaarten Verkoop/Veiling/Flashsales hier zitten namelijk meerdere betrouwbare tussenpersonen in.

Mewtwo GX Beckett 9.5
Mewtube Secret Rare Beckett 9.5

Hoeveel kost het per kaartje?

Een van de belangrijke aspecten om te bekijken wanneer jij gaat uitkiezen welk grading bedrijf je gaat kiezen zijn de kosten die het met zich meebrengt. Je hebt de optie om met of onder sub-grades te nemen, met sub grades kost wel iets meer. De prijzen zijn als volgt:

Premium$250/card
Premium – No Sub Grades$125/card
Express$150/card
Express – No Sub Grades$100/card
Standard$50/card
Standard – No Sub Grades$30/card
Economy$35/card
Economy – No Sub Grades$20/card
De prijzen per service en met of zonder sub grades

Hoe er bij deze tabel dus rekening mee dat de onderste het langste zal duren voordat jij je kaarten terug hebt. Express service, de derde mogelijkheid in de tabel vanuit onder gezien staat momenteel op 1 maand return tijd. De normale service ligt tussen de 3 en 6 maanden, houd dit dus in je achterhoofd. Wil jij de kaarten snel terug hebben? Dan zal je ook meer moeten betalen. Dit is ook zo voor de sub grades, wil jij perse sub grades op je kaartje hebben? Dan betaal je hier wel een stuk meer voor. Wij kiezen persoonlijk altijd voor sub grades omdat dat mooier staat en je zo ook weet wat je kaart scoort per onderwerp.

Hoe doet BGS het in de markt van graded kaartjes?

BGS is aangeschreven als een van de beste grades op het moment. Ze bestaan al erg lang en zijn zeer streng. Er zijn zelfs veel mensen die een beckett 9.5, 8,5 en ga zo maar door laten hergraden bij PSA. Een 9,5 scoort dan vaak een 10 bij PSA, een 8,5 wordt al snel een 9 en ga zo maar door. Dit komt omdat dit bedrijf een stuk strenger is. Verder is het ook erg geliefd en populair onder Pokémon kaart verzamelaars. Hierdoor krijgen je kaarten al snel een meerwaarde in een graded hoes. Ideaal dus als je er wat mee wilt verdienen of ze later ooit wilt verkopen. Kortom Beckett staat zeker in de top-3 van grading bedrijven in de Pokémonwereld.

Graden ze ook ander soort kaarten of alleen Pokémon?

Ze graden ook ander soort kaarten, denk hierbij aan bijvoorbeeld: Dragon-Ball-Z kaarten, honkbalkaarten, voetbalkaarten, Yu-Gi-Oh kaarten en alle andere TCG’s die je je maar kunt bedenken. Het is dus een erg divers bedrijf met een lange geschiedenis met vele soorten TCG’s die ze graden. Mocht je niet zeker weten of ze de soort kaarten die jij hebt graden? Vraag het dan aan hun helpdesk of aan een tussenpersoon.

Onze eigen ervaringen

Wij hebben al talloze keren kaarten opgestuurd naar Beckett. De service is erg goed, het kost wel wat meer dan bijvoorbeeld PSA, PCA, GRAAD, AP Grading en CGC. Maar je krijgt zeker waar voor je geld, persoonlijk vind ik deze slabs ook het aller mooiste. Maar dan moeten er wel sub grades op zitten, want dat straalt net wat mooiers uit. De kaarten kwamen altijd netjes terug en de cijfers waren nooit teleurstellend. Al met al dus een van de beter grading bedrijven misschien wel de beste? Test het vooral zelf uit en ervaar het zelf. Hopelijk krijgen jullie ook goede grades en een fijne ervaring.


Reacties

Eén reactie op “Wat is Beckett Grading? (BGS)”