AP Grading

Wat is AP Grading?

Wat is AP Grading, wij leggen het je uit!

Er is weer een nieuw grading bedrijf bij gekomen, dit keer heel erg dichtbij huis. Namelijk AP Grading in Duitsland. Je ziet ze steeds meer verschijnen op Facebook, Ebay en Marktplaats. De reviews zijn erg positief en het is ook nog eens een heel erg streng grading bedrijf. Je kunt ze dus een beetje vergelijken met Beckett qua cijfers. En dus veel strenger dan PSA. We konden dit natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan zonder over te schrijven. In deze blog gaan we er dieper op in. Wie zijn ze? Wat zijn de voordelen? Wat kost het om bij hun je Pokémon kaarten te laten graden? En natuurlijk onze eigen mening over dit bedrijf.

Wie is AP Grading en wanneer zijn ze opgericht?

AP Grading staat voor Alpha Professionele Beoordeling. Het is een bedrijf dat gevestigd is in Duitsland vrij dichtbij de grens van Nederland. Ideaal dus om zelf je kaarten er heen te brengen en op te halen. Veel tussenpersonen in Nederland zijn er al meerdere keren heen gereden om kaarten weg te brengen en op te halen. Hun reacties waren erg positief! Het Instagram account van @APGrading is begonnen met posten in April 2021. Het is een vrij nieuw bedrijf dat al gelijk flinke stappen maakt en veel inzendingen krijgt.

Wat kost het en wat kan je allemaal opsturen?

De kosten zijn 20 euro per kaartje, dat is een vrij normale prijs in de huidige tijd. Je krijgt er dus een beoordeling van 1 tot 10 voor terug en een slab om je kaart heen. Hierdoor zal je kaart beveiligd en veilig zijn. Je kunt echt van alles opsturen naar dit bedrijf. Pokémon kaarten, voetbal kaarten, sport kaarten, Yu-Gi-Ho kaarten, Meta Zoo kaarten, Dragon Ball Z kaarten en natuurlijk overige tradingcard games. Kortom ze graden dus alles, mocht je twijfelen kun je altijd contact met ze opnemen. Of het even vragen aan je tussenpersoon.

Blastoise AP 10
Blastoise Tag-Team AP 10

Voordelen van graden bij AP grading

Er zijn erg veel voordelen die dit bedrijf met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de return tijd. Stel jij stuurt vandaag 6 oktober 2021 je kaarten op. Dan zijn ze binnen één maand al gegraded en kun jij ze begin november 2021 alweer ophalen. Ideaal als jij geen zin hebt om jaren te wachten wat nu het geval is bij PSA, Beckett, CGC en PCA. Daarnaast zijn de kosten ook heel netjes, 20 euro per kaartje. Stel jij wilt je 10 mooiste kaarten in een hoes en/of slab hebben met een professionele beoordeling? Dan betaal jij hier dus 200 euro voor en heb jij ze volgende maand alweer terug. Wil jij nu een kaartje opsturen met PSA? Dan moet jij 150 euro per kaart betalen voor de Express service, dat is al bijna net zo duur al 8 kaartjes naar AP sturen. Om het maar even te vergelijken. Verder liggen ze erg dichtbij de Nederlandse grens, je kunt je kaarten dus zelf gaan brengen met de auto en ook weer ophalen. Zo heb jij geen problemen met de post verzendingen, hoef jij niet te stressen dat je pakketjes kwijt raken of gestolen worden. Het is een heel streng grading bedrijf, hierdoor zijn de cijfers ook erg krachtig. We hebben allemaal wel eens een PSA 10 kaart gezien, die nooit een 10 had mogen krijgen. Dit zal je niet overkomen bij AP. Verder zijn er ook sub-gradings aanwezig op je slab, hierdoor kun je zien op welk onderdeel je welk cijfer kreeg. Bijvoorbeeld de centering of de hoeken van je kaartje. En als laatste hebben ze nog een speciaal label deze krijg je wanneer je alle subgrades een 10 scoort. Dan krijg je een heel speciaal gouden label, erg mooi om te zien en zeker verhoogt het de waarde van je kaarten!

Op zoek naar een tussenpersoon?

Deze kun je vinden via de Facebook Pokemon groepen of door naar de AP website te gaan en zelf in te sturen. Subgrades zijn gratis, deze zitten bij elke kaart erin. Via een middleman is het iets handiger, omdat je zelf niks hoeft te regelen. Je moet enkel de kaarten opsturen, een briefje met je naam erop erbij toevoegen en betalen.

Onze eigen ervaring

Begin september hebben wij zelf een aantal kaarten opgestuurd om te laten graden. Onze ervaring is super positief. De kosten zijn te overzien, de return tijd is erg snel vergeleken met andere grading company’s. En de cijfers zijn erg netjes vergeleken met onze eigen pre-grading. Kortom een super bedrijf in opkomst, met nette prijzen en lekker dichtbij de grens van Nederland. Wat wil je nog meer? Wij kunnen je zeker aanraden om je kaarten naar AP Grading op te sturen.