Pokémon Kaarten Verkopen Op Marktplaats

Waarom is het verkopen van je Pokémon Kaarten via Marktplaats geen goed idee?

Pokémon kaarten verkopen op Marktplaats

Pokémon is momenteel heel erg trending en steeds meer mensen stappen in de markt. Iedere Pokémon liefhebber koopt zo veel mogelijk kaarten in. Het kopen van kaarten is erg makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is betalen en je adres doorgeven, waar de kaarten naartoe kunnen. Het verkopen is een ander verhaal, hier komt veel meer bij kijken. Zeker op Marktplaats waar erg veel vreemde dingen gebeuren. Bij het verkopen moet je foto’s maken, deze foto’s zijn erg belangrijk. Maak daarom duidelijk foto’s in goed daglicht van de voorkant, achterkant en alle hoeken. Bepaal daarna de staat van de kaart, door goed te kijken wat mis mee is en hoe de centering eruit ziet. Daarna moet je de prijs nog bekijken, dit kan via Ebay, Cardmarket en door de gemiddelde marktprijs te bekijken. Er zijn verschillende platformen waar jij jou kaarten op kan verkopen. Marktplaats is daar een van. In deze blog vertellen we jou waarom jij beter niet je kaarten op Marktplaats kan verkopen.

Pokémon kaarten op Marktplaats

Op Marktplaats staat bijna nooit de marktprijs van jou kaart. De kaarten worden voor veel hogere bedragen verkocht op Marktplaats dan op eBay. Hierdoor zullen mensen minder snel kaarten kopen op Marktplaats. Er zijn genoeg andere platformen waar de prijzen van de kaarten twee tientjes minder zijn. Mocht je een koper hebben op marktplaats, dan wilt het niet zeggen dat het daadwerkelijk is verkocht. De kans zit er dik in dat er een afspraak bij jou huis wordt gemaakt om de kaart te verkopen. De potentiële koper wilt graag jou kaarten zien. Nou dat kan weer nadelen met zich meebrengen. Een van de nadelen is dat de koper überhaupt niet komt opdagen. Een ander nadeel is dat de potentiële koper alleen de kaarten wilt zien om te weten waar je woont. Pas dus altijd goed op!

Gelijk oversteken service gebruiken?

Een tijdje geleden is er een nieuwe optie ontwikkeld om oplichters tegen te gaan. Echter werkt deze optie totaal niet. Je kunt ervoor kiezen om met de gelijk oversteken service een kaart te verkopen. Je krijgt het geld pas als de koper zegt dat de kaart is ontvangen. Maar wat nou als de koper dit niet snel doorgeeft? Dan zit je geld heel lang vast. En wat nou als de verkoper je een lege doos op stuurt met track&trace code? Dan koop je een super dure Pokémon booster box of Celebrations Ultra Premium Collection box maar krijg je een lege schoenendoos opgestuurd. Hij kan dan alsnog zijn geld ontvangen omdat de track&trace aangeeft dat het pakketje is bezorgd. En jij eindigt dan met een lege doos. Kijk daarom altijd goed naar hoe lang het account al bestaat en hoeveel reviews deze heeft. Bij twijfel? Zeker niet doen!

Let goed op voor oplichters

Het is in het verleden vaak gebeurd dat een verzamelaar zeldzame kaarten op Marktplaats heeft gezet. Een mogelijke koper komt dan langs om te kijken wat voor kaarten je verkoopt. Helaas kan het in sommige gevallen geen koper zijn, maar een dief. Nu de “koper” weet wat je verkoopt en waar je woont is het niet meer zo moeilijk om je te beroven van je kaarten. Verkopers zijn door deze truckje veel geld verloren. Daarom adviseren we ook om niet via Marktplaats je zeldzame kaarten te verkopen.

Afsluiting

Het is zeker mogelijk om zowel Pokémon kaarten te kopen als verkopen op Marktplaats, maar let heel erg goed op. Door de hype worden kaarten steeds meer waard en dit trekt ook erg veel verkeerde types naar de Pokémonwereld. Het is erg jammer om te zeggen, maar het gebeurt helaas te vaak. Daarom geven wij jullie de volgende tips mee:
Tips bij het kopen van items:
~ Bekijk hoe lang de verkoper al actief is op Marktplaats.
~ Bekijk het aantal reviews van deze persoon, het moeten er wel veel zijn en 5 sterren.
~ Is het een duur item of in de buurt? Haal het dan persoonlijk op.
~ Let goed op met de gelijk oversteken service.
~ Vertrouw op je gevoel, bij twijfel niet doen.

Tips bij het verkopen van items:
~ Laat niet meteen zien wat je allemaal in huis hebt, zeker als je veel hebt.
~ Zorg ervoor dat er meerdere mensen bij je thuis zijn als iemand een item komt ophalen.
~ Komt de koper met meerdere personen aan je deur, doe dan niet open of laat 1 persoon binnen.
~ Spreek af op een centrale locatie.
~ Doe een referentie post op social media.
~ Neem geen vreemde betaalmethodes aan.
~ Eerst het geld ontvangen, daarna pas je Pokémon spullen opsturen.
~ Vertrouw op je gevoel, ook hier als je twijfelt niet doen.