Veelgestelde vragen

Heb jij vragen over je Pokémon kaarten? Bekijk dan op deze pagina alle vragen die al beantwoord zijn. Mocht je na het lezen van de vragen op deze pagina nog geen antwoord hebben op je vraag? Neem dan contact met ons op. We snappen dat er veel vragen zijn over Pokémon kaarten en alles daar omheen. Daarom blijven wij onze lijst vernieuwen waar nodig.

Veelgestelde vragen

Een hele goede vraag, Pokemon kaarten zijn letterlijk stukjes karton met een afbeelding van een Pokemon erop. Hier staan ook de namen, levenspunten, aanvalspunten en de soort van de Pokemon op. De eerste Pokemon kaarten komen uit 1996 uit Japan. Het kwam in 1999 naar Europa en Nederland. Hier kwamen de eerste Pokemon kaarten uit voort genaamd Base set. Je kunt met je kaarten een Pokemon battle houden tegen je vrienden of ze sparen voor je plezier.
Je kunt Pokemon kaarten kopen op onze website (www.pokemonkaarten.eu). Deze zitten in allerlei producten op onze website. Denk bijvoorbeeld aan Booster boxen, hier zitten 36 pokemon kaarten pakjes in van een bepaalde serie. Per pakje zitten er meestal 10 Pokemon kaarten in. Dat zijn dus 360 kaarten per Booster box. Ze zitten ook in Elite Trainer Boxen, en natuurlijk de losse pakjes. Bijna in elk product dat wij verkopen zitten dus Pokemon kaarten.
Meestal aan een ster aan de onderkant van de kaart. Daarnaast bij PSA kan je populatierapport zoeken en het aan de hand van het PSA nummer zoeken.
Pokémon kaarten taxeren kan je zelf. Pokemoncardmarket, Ebay sold listining, trolls en toads en tcg player zijn goede websites om het na te kijken. Daarnaast zijn er meerdere winkels die het ook doen. Houdt er wel rekening mee, dat je de juiste staat erbij moet pakken. Stel dat jij een oude kaart vind op zolder maar deze is helemaal kapot. Dan moet je niet gaan kijken naar de waarde van dezelfde kaart in een PSA 10. Want dat staat niet gelijk aan elkaar. Mocht je er echt niet uit komen kun je altijd nog experts benaderen.
Dit is een kaart uit de Engelse Base set waarbij de HP letter minder dik zijn dan bij gewone kaarten uit die set. En om de afbeelding heen mist de schaduw op de kaart. Je kunt ze dus herkennen aan een paar details.
We hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van alle kaart reeksen die zijn uitgebracht: Pokémon TCG series
Dat is een kaart die beoordeelt is door PSA en die hebben een cijfer gegeven op die kaart en er een case (soort kastje) omheen gedaan. De ranking is van 1 tot 10. De slab zorgt er ook voor dat je kaart extra goed beschermd is. Welke grades zijn er voor Pokémon kaarten?
Zeldzaam en waardevol zijn uiteraard twee aspecten. Zeldzaam kunnen er meerdere zijn sommige geven aan de shadowless Charizard eerste editie. Een ander zegt weer de Pikachu illustrator kaart en sommige zeggen de no 1. trainer kaart. Het is dus vrij lastig om een stempel te plakken op de aller zeldzaamste kaart, wij houden het op deze drie boven genoemde.
De sterkste Pokémon kaart is de Shadow Lugia. Deze kaart heeft een aanval van 1000 en 300 HP. Met de aanval van 1000 aanvalspunten krijgt hij elke Pokémon in één klap dood.
Er zijn meerdere manieren om je kaarten te verkopen, maar wij leggen het uit in 5 stappen. Stap 1: Bekijk de waarde Stap 2: Bepaal hoe je wil verkopen Stap 3: Maak foto’s (in dien nodig), Stap 4: Bepaal welk medium je wil gebruiken verkoop Stap 5: verkoop Als je bij een lokale winkel je kaarten wil inleveren moet je ook nog langs de winkel gaan.
Nee, op het moment hebben wij enkel onze website en nog geen fysieke winkel. Wie weet in de toekomst, maar momenteel hebben wij hier geen plannen voor.
Schuiven naar boven