Top 10 redenen om te investeren in Pokémon!

Pokémon-kaarten werden in 1996 geïntroduceerd als onderdeel van het ruilkaartspel van de franchise. Minder dan 25 jaar later zijn sommige van deze Pokémon uit de eerste editie in prijs gestegen met meer dan 10.000 procent.

Naast het beperkte aanbod en de extreem grote vraag, zijn er tal van redenen waarom Pokémon-kaarten uitstekende investeringen zijn.

 1. De beste kaarten zijn meer waard dan u denkt
  In 2018 haalde een man genaamd Gary de digitale krantenkoppen nadat hij op Pawn Stars verscheen met een reeks Pokémon-kaarten, waarvan hij beweerde dat ze een half miljoen dollar waard waren.

Hoewel deze bewering aanvankelijk zowel het publiek als de experts van de show verbaasde, is het volkomen waar dat zeldzame eerste editie-kaarten een enorme waarde kunnen hebben. De kaarten die door Gary naar Pawn Stars werden gebracht, waren ook slechts een klein deel van zijn vermogen – Gary’s hele verzameling bleek later ongeveer $ 5 miljoen waard te zijn.

Eerder deze maand kocht de YouTuber Logan Paul een eerste editie PSA-gegradeerde 10 Charizard-kaart van Pawn Stars ‘Gary voor maar liefst $ 150.000. En dat is niet eens in de buurt van de hoogste prijs die ooit door een Pokémon-kaart is opgehaald – deze eer ging naar The Pikachu Illustrator-kaart, die werd verkocht voor $ 233.000.

Hoewel de gemiddelde prijs van Pokémon-kaarten veel lager is, zijn er veel zeldzame, zeer verzamelbare kaarten met waarden van meer dan $ 200.000. Een Holographic Shadow-less First Edition Charizard uit 1999 is momenteel bijvoorbeeld tussen $ 150.000 en $ 200.000 waard.

Zelfs meer gebruikelijke kaarten kunnen enkele duizenden dollars waard zijn, afhankelijk van hun toestand. Van Charizard Holo-kaarten uit de basisset uit 1999 is bijvoorbeeld bekend dat ze meer dan $ 5.000 tot $ 10.000 opbrengen, ondanks het feit dat er meer dan 10.000 in omloop zijn.

openen.

 1. Echte verzamelobjecten zullen gegarandeerd in waarde stijgen
  Pokémon-kaarten zijn verzamelobjecten en veel sets zijn jaren geleden niet meer gedrukt. Het inherent beperkte aanbod van elk kaarttype betekent dat naarmate de tijd verstrijkt en kaarten moeilijker te verkrijgen worden, de waarde gestaag zal toenemen.

Hierdoor is het investeringsmodel met Pokémon-kaarten buitengewoon eenvoudig: na het kopen van een zeldzame kaart, hoe langer je eraan vasthoudt, hoe meer winst je maakt als je besluit om te verkopen. Er is vrijwel geen kans dat een kaart die niet meer wordt gedrukt in de loop van de tijd in waarde afneemt.

 1. Er is een wereldwijde markt voor Pokémon-kaarten
  Omdat de franchise wereldwijd aantrekkelijk en populair is, is de handel in Pokémon-kaarten springlevend in zowat elke uithoek van de wereld, inclusief persoonlijk, conferenties en veilinghuizen.

Dit betekent dat als je investeert in Pokémon-kaarten die je kunt verzamelen en besluit dat het tijd is om te verkopen, het niet moeilijk zal zijn om een ​​koper te vinden. Ondanks de schijn is de handel in Pokémon-kaarten verre van een nichebelang. De markt is liquide.

 1. Het is gemakkelijk om de prijs van een specifieke kaart te achterhalen
  Er zijn tal van bronnen online voor het controleren van de specificaties van elke Pokémon-kaart die ooit is afgedrukt, inclusief de geschatte waarde van elk.

Websites zoals pokemonprice.com bieden zelfs grafieken die de geschiedenis van online transacties met betrekking tot specifieke kaarten visualiseren. Omdat de waarde van Pokémon-kaarten in wezen algemeen bekend is, zal elk van uw investeringen een volledig geïnformeerde beslissing zijn.

 1. Er zijn genoeg verzamelaars die willen betalen voor zeldzame kaarten
  De markt voor Pokémon-kaarten is niet alleen enorm, maar ook de thuisbasis van duizenden toegewijde verzamelaars die hun sets willen voltooien en elke kaart die er is, willen bemachtigen.

Hierdoor hoeft u geen moeite te doen om de verkoop te realiseren wanneer u besluit dat het tijd is om uw investering terug te verdienen. Voor zeldzame, echt waardevolle kaarten is er alleen een online vermelding nodig – de aanbiedingen komen vanzelf binnen.

 1. U kunt de markt snel leren kennen
  Investeren in Pokémon-kaarten vereist niet veel diepgaand onderzoek of specialistische kennis. In tegenstelling tot beleggingen op de aandelenmarkt, in onroerend goed of in obligaties, is de handel in Pokémon-kaarten ongecompliceerd en relatief eenvoudig.

Alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met investeren in Pokémon-kaarten is gratis online beschikbaar, dus er is maar een kleine hoeveelheid onderzoek nodig om te begrijpen waar je op moet letten.

 1. Er is een toenemende vraag naar ongeopende boxsets in beperkte oplage
  Het zijn niet alleen individuele zeldzame kaarten die waarschijnlijk een goed rendement opleveren. Boxsets zijn ook steeds moeilijker te vinden, waardoor hun waarde gestaag stijgt.

Kaarten in bulk kopen en ze uitpakken tijdens een livestream is een populair formaat geworden voor verschillende YouTubers. Eerder deze maand kocht YouTuber Logan Paul een eerste editie Pokémon-kaartdoos voor $ 200.000 om te openen tijdens een liefdadigheidsstroom. De boxset stelde niet teleur – Paul vond een Charizard-kaart van de eerste editie in de set, die op dat moment ongeveer $ 40.000 waard was.

Als je niet geïnteresseerd bent in het opbouwen van een verzameling en het zoeken naar specifieke, waardevolle kaarten, is investeren in boxsets een eenvoudige manier om winst te maken met Pokémon-kaarten zonder dat je de markt op een dieper niveau hoeft te begrijpen. Mits de doos waardevol en echt is, kunt u hem een ​​tijdje vasthouden en met winst verkopen zonder hem ooit te openen.

 1. Gedetailleerde informatie over elke kaart is gemakkelijk beschikbaar
  Er zijn verschillende sites met handige zoekmachines voor Pokémon-ruilkaarten. Degenen die alleen geïnteresseerd zijn in investeren – in plaats van spelen – zullen daar een schat aan informatie vinden, inclusief hoeveel exemplaren van elke kaart in omloop zijn, tot welke set deze behoort, wanneer deze is gedrukt en nog veel meer.

Dit maakt het gemakkelijk om de waarde van een Pokémon-kaartinvesteringsmogelijkheid in te schatten, en is ook een nuttige bron voor het organiseren van je verzameling.

 1. Pokémon-kaarten zijn gemakkelijk op te slaan
  Waardevolle Pokémon-kaarten moeten op de juiste manier worden bewaard om rafelen en onbedoelde schade te voorkomen, maar het kost minimale inspanning en kosten om je verzameling veilig te houden.

Speciaal ontworpen opslagoplossingen voor Pokémon-kaarten zijn gemakkelijk verkrijgbaar, in de vorm van individuele vakken of mappen. Het is daarom buitengewoon eenvoudig om uw kaarten veilig en georganiseerd te houden.

 1. U hoeft de franchise niet te kennen
  Serieuze investeerders worden soms afgeschrikt door de schijnbaar kinderachtige aard van Pokémon-kaarten en het idee dat ze zich in de franchise moeten verdiepen om weloverwogen beslissingen te nemen en hun vermogen goed te verdelen.

In feite zijn geen van deze aannames waar. Hoewel de franchise voornamelijk op tieners was gericht, zijn er genoeg volwassen enthousiastelingen en een gemeenschap van serieuze verzamelaars, evenals professionele Pokémon-kaartspelers die deelnemen aan wereldwijde toernooien. Investeren in waardevolle Pokémon-kaarten is in elk geval niet anders dan het verzamelen van postzegels – de eerste is in ieder geval logischer, omdat Pokémon-kaarten bedoeld waren om te worden verzameld en verhandeld.

Kennis van de franchise helpt zeker als je wilt dat je Pokémon-kaartinvesteringen een hobby worden. Het is echter absoluut niet nodig, vooral omdat er online genoeg bronnen zijn om elke kaart te identificeren en te beoordelen.

Disclaimer:
Wij zijn geen adviseurs en geven enkel onze mening.
Wij zijn niet aansprakelijk voor enig verlies dat je maakt.
Investeer enkel geld waarvan je bereid bent het te verliezen.