Start met investeren in Pokemon!

Waarom investeren in Pokémon?

⦁ Pokémon-kaarten zijn de belangrijkste niet-sportkaarten om in te investeren. De originele sets van 1999-2000 volgen al meer dan 5 jaar een opwaarts traject, waarbij 2020 de megatoename is, waardoor een culturele vraag ontstaat die vergelijkbaar is met de release uit 1999.
⦁ Pokémon is de meest winstgevende mediafranchise ooit. Onlangs bereikte het bedrijf $ 105 miljard.
⦁ De meest waardevolle Engelse kaart, 1e editie Charizard in PSA 10 Gem Mint, is gestegen van $ 50.000,00 in juli 2020 tot een recente recordaankoop door de rapper Logic voor $ 225.000,00
⦁ De verkoop van Pokémon Trading Card bedroeg meer dan $ 10,25 miljard.
⦁ De koopdemografie is tussen de 24 en 36 jaar. Deze groep zal jaarlijks meer geld blijven verdienen en een hogere bestedingsdrempel hebben. De komende 20 jaar zouden snel moeten zijn.
⦁ Sinds maart 2020 zijn de prijzen mede door de pandemie veranderd. Door thuis vast te zitten, is er een grote vraag ontstaan naar het verzamelen en openen van originele verzegelde verpakkingen. Pokémon-kaarten zijn geëxplodeerd.
⦁ Sorteerbedrijven zijn overbelast, niet in staat om tijdig aan de vraag te voldoen, waardoor graduele kaarten op de markt sterk zijn toegenomen. Het traject vanaf januari 2020 was dat kaarten in de loop van het jaar in prijs zouden verdubbelen, niet verviervoudigen.
⦁ Originele Pikachu-kaarten zijn in de afgelopen 10 maanden gestegen tot en met meer dan 1.000%. De beroemdste Pokémon is het nieuwe personage voor verzamelaars geworden.
⦁ Japanse Pokémon-kaarten zijn 24 jaar oud. Met het 25-jarig jubileum in de buurt, voorspellingen zijn dat alle originele kaarten weer een enorme stijging zullen zien.
⦁ Een 1st Edition Box werd onlangs op een veiling verkocht voor $ 198.000,00, waardoor de waarde verdubbelde, terwijl veel van de 1st Edition Base-kaarten ongeveer dezelfde prijs bleven van vóór de recordverkoop.
⦁ High-end Pokémon-kaarten worden gezien als moderne kunst, met het prijskaartje voor een ongerepte 1st Edition Base Charizard van $ 220.000,00 en klimmen als je er een kunt krijgen. Vanwege de correlaties met Magic the Gathering, zouden de prijzen van vandaag de komende 5 jaar gestaag moeten stijgen. Buiten de economie die instort, is Pokémon erg veilig.
⦁ De vraag naar originele kaarten is sinds 2010 gestaag toegenomen, maar dankzij het bewustzijn en eerder genoemde punten, zijn kopers onverschrokken om records te vestigen. Het hele jaar door recordverkoop na recordverkoop voor high-end Pokémon Cards. De angst om de prijs van vandaag mis te lopen, is reëel.