Start met investeren in Pokemon!

Start met investeren in Pokemon!

Wilt u op korte en lange termijn beleggen met de veiligste kaarten ter wereld? Pokémon-kaarten bevinden zich in een zinderend tempo dat jarenlang niet zou mogen dalen. De feiten zult u binnen enkele minuten op eBay hebben. Met prijzen die naar de stratosfeer schieten, ben je benieuwd wat je oude kaarten die stof verzamelen waard zijn? Deze Ultieme Pokémon-gids is je kompas voor het kopen en verkopen van vintage Pokémon-kaarten, nu en in de toekomst.

Waarom investeren in Pokémon?

⦁ Pokémon-kaarten zijn de belangrijkste niet-sportkaarten om in te investeren. De originele sets van 1999-2000 volgen al meer dan 5 jaar een opwaarts traject, waarbij 2020 de megatoename is, waardoor een culturele vraag ontstaat die vergelijkbaar is met de release uit 1999.
⦁ Pokémon is de meest winstgevende mediafranchise ooit. Onlangs bereikte het bedrijf $ 105 miljard.
⦁ De meest waardevolle Engelse kaart, 1e editie Charizard in PSA 10 Gem Mint, is gestegen van $ 50.000,00 in juli 2020 tot een recente recordaankoop door de rapper Logic voor $ 225.000,00
⦁ De verkoop van Pokémon Trading Card bedroeg meer dan $ 10,25 miljard.
⦁ De koopdemografie is tussen de 24 en 36 jaar. Deze groep zal jaarlijks meer geld blijven verdienen en een hogere bestedingsdrempel hebben. De komende 20 jaar zouden snel moeten zijn.
⦁ Sinds maart 2020 zijn de prijzen mede door de pandemie veranderd. Door thuis vast te zitten, is er een grote vraag ontstaan naar het verzamelen en openen van originele verzegelde verpakkingen. Pokémon-kaarten zijn geëxplodeerd.
⦁ Sorteerbedrijven zijn overbelast, niet in staat om tijdig aan de vraag te voldoen, waardoor graduele kaarten op de markt sterk zijn toegenomen. Het traject vanaf januari 2020 was dat kaarten in de loop van het jaar in prijs zouden verdubbelen, niet verviervoudigen.
⦁ Originele Pikachu-kaarten zijn in de afgelopen 10 maanden gestegen tot en met meer dan 1.000%. De beroemdste Pokémon is het nieuwe personage voor verzamelaars geworden.
⦁ Japanse Pokémon-kaarten zijn 24 jaar oud. Met het 25-jarig jubileum in de buurt, voorspellingen zijn dat alle originele kaarten weer een enorme stijging zullen zien.
⦁ Een 1st Edition Box werd onlangs op een veiling verkocht voor $ 198.000,00, waardoor de waarde verdubbelde, terwijl veel van de 1st Edition Base-kaarten ongeveer dezelfde prijs bleven van vóór de recordverkoop.
⦁ High-end Pokémon-kaarten worden gezien als moderne kunst, met het prijskaartje voor een ongerepte 1st Edition Base Charizard van $ 220.000,00 en klimmen als je er een kunt krijgen. Vanwege de correlaties met Magic the Gathering, zouden de prijzen van vandaag de komende 5 jaar gestaag moeten stijgen. Buiten de economie die instort, is Pokémon erg veilig.
⦁ De vraag naar originele kaarten is sinds 2010 gestaag toegenomen, maar dankzij het bewustzijn en eerder genoemde punten, zijn kopers onverschrokken om records te vestigen. Het hele jaar door recordverkoop na recordverkoop voor high-end Pokémon Cards. De angst om de prijs van vandaag mis te lopen, is reëel.

Stel je doelen
Begroting

Het is absoluut noodzakelijk dat u een budget instelt en weet wanneer u moet stoppen met kopen. Het winnen van veilingen kan verslavend zijn en het is gemakkelijk om snel overboord te gaan. Houd recente verkopen bij. Weet hoeveel u bereid bent te besteden om de gewenste kaart te verkrijgen.

Bepaal uw financiële doelen met de hobby

Waarom kom je binnen? Ben je een liefhebber die wil verzamelen voor lange termijn winst of probeer je snel geld te verdienen?

Er zijn veel routes die je kunt gaan als je in Pokémon Cards investeert en er is een kwaliteitskaart voor elk budget. Beginnen met kaartaankopen van $ 10 werkt op de lange termijn. Het kopen van de zeldzaamste kaarten van minder dan $ 20.000,00 voor een snelle winst was een belangrijk spel in 2020.
Begrijp verschillende strategieën voor het kopen van kaarten

Investeren op lange termijn

Met Pokémon-kaarten uit 1999-2000 zou de investering op de lange termijn gericht zijn op onbewerkte Mint-kaarten en Near Mint-kaarten. Gegradeerde kaarten zijn de afgelopen 12 maanden in een razend tempo geweest. Lagere kwaliteiten van de duurste kaarten of PSA 8 en hoger voor de rest van de kaarten van 1999-2000 zijn geweldige langetermijninvesteringen.

Flippen

Flippers zullen een kaart kopen met als doel er zo snel mogelijk winst op te maken. Onderwijs is wat de flipper van de informele verzamelaar bepaalt. Ze kennen de verkopen, bevolkingsrapporten en welke kaarten worden begeerd door de markt te volgen. Als een kaart van start gaat, proberen flippers vaak te kapitaliseren. Als je alleen de belangrijkste Pokémon-personages kent en niet veel anders over de kaarten, dan is flippen waarschijnlijk niets voor jou. Je moet sets bestuderen, fouten, verkopen, bevolkingsrapporten kennen en een diep begrip hebben van waarom kaarten / sets hot worden. Dit alles wordt hier behandeld.

Verzamelen

Bij Pokémon-kaarten draait alles om verzamelen. Gotta Catch Em All is de slogan en niet voor niets: kinderen wilden elke kaart hebben. In 1999 was het hebben van een map met complete sets een grote deal. Het verzamelen van sets is nu niet veel anders, met gemmunt en complete sets van lagere kwaliteit die weer een ware rage worden. Vechten en verzamelen van Pokémon waren de essentie, maar vandaag domineert verzamelen. Een van de fenomenen met Pokémon-kaarten is de overweldigende nostalgie en het gebrek aan bereidwillige verkopers vanwege gehechtheid aan de kaarten. Veel verzamelaars waarderen hun kaarten veel hoger dan de huidige prijzen en het wordt getoond met een beperkt aanbod van hoogwaardige 1st Ed Base-hologrammen. Te duur zijn wordt steeds duidelijker en sommige verzamelaars draaien kaarten om om sets te voltooien en te upgraden.

Hoe u de waarde van uw kaarten kunt vinden

Je oude kaarten uit de kast halen en onderzoek doen om hun huidige waarde te vinden, is de meest gebruikelijke manier waarop mensen weer Pokémon leren kennen. Volg deze stappen om de waarde van een kaart te achterhalen:

Stap 1. Zoek het jaar van de kaart. Controleer de onderste jaar (en) van de kaart.
Stap 2. Zoek de set waartoe de kaart behoort. Als er aan de rechterkant geen logo staat, is het de basis. Elke andere set heeft een indicator.
Stap 3. Identificeer de kaart met de naam en het nummer in de set.
Uitzoeken welke Pokémon-kaart je moet kopen

1e editie basis
⦁ De graalset, Charizard staat in brand met een recente verkoop van meer dan $ 225.000,00.
⦁ De gesorteerde populatie op deze set is laag en de vraag is astronomisch geworden.
⦁ De laatste Sealed Box-veiling eindigde op $ 198.000,00.

Schaduwloze basisset
⦁ Identiek aan de kaarten van de 1e editie, behalve dat ze geen stempel van de 1e editie hebben.

⦁ De Shadowless set is net zo zeldzaam / zeldzamer dan de 1st Edition set.

⦁ Gem Mint Charizard heeft een veel lagere populatie en de prijs schommelt rond de $ 90.000,00.
⦁ Shadowless is de enige andere set met de Red Cheek Pikachu Error-kaart.

Base unlimited
⦁ De Unlimited Set Boxes zijn meer dan $ 35.000,00.
⦁ Gem Mint Charizard kost ongeveer $ 30.000,00.
⦁ Deze set had 6-8 keer zoveel oplagen vergeleken met 1 oplage voor de 1e editie en Shadowless.

Jungle set
⦁ 2e uitbreidingsset
⦁ Dozen van de 1e editie ter waarde van meer dan $ 25.000,00
⦁ Elke holografische kaart heeft een niet-holografische versie
⦁ Enige uitbreidingsset waarbij elke holografische kaart een versie zonder symbool heeft.

Fossiele set
⦁ 3e uitbreidingsset
⦁ Dozen van de 1e editie van meer dan $ 20.000,00
⦁ Elke holografische kaart heeft een niet-holografische versie.

Basisset 2
⦁ Combinatie van Base & Jungle sets.
⦁ Dozen van meer dan $ 25.000,00
⦁ PSA 10 Charizard met een waarde van meer dan $ 8.000,00
⦁ Met het originele Charizard-artwork blijft er altijd vraag naar.

Team Rocket
⦁ De 5e set, Team Rocket, is een eerbetoon aan de schurken van Pokémon: Jesse, James en Meowth.
⦁ Dozen van de 1e editie van meer dan $ 20.000,00
⦁ Eerste uitbreidingsset met Charizard
⦁ Na Base Set is Team Rocket misschien wel de populairste Gen. 1-set om te verzamelen.

Gym Heroes
⦁ Richt zich op de 4e Gym Leaders: Brock, Misty, Lt. Surge & Erika
⦁ Dozen van de 1e editie kosten $ 15.000,00
⦁ PSA 10 1st Edition Moltres heeft een waarde van meer dan $ 4.500,00

Gym uitdaging
⦁ Richt zich op Final 4 Gym Leaders: Sabrina, Koga, Blaine & Giovanni
⦁ Dozen van de 1e editie hebben een waarde van meer dan $ 20.000,00
⦁ PSA 10 Charizard heeft een waarde van meer dan $ 5.000,00

Promokaarten
Pokémon had talloze promokaarten: E3-promo’s, Black Star-promo’s en Prerelease-promo’s. Ze waren beschikbaar op evenementen, in tijdschriften, per post en er was er een met een VHS-film. Door schaarste zijn sommigen enorm gestegen en neemt de vraag snel toe. In dit artikel lees je meer over Black Star Promos.

Complete sets
Serieuze verzamelaars waarderen sets altijd. De uitdaging om een complete originele set samen te stellen, wordt door de vraag met de dag moeilijker. Er zijn bijvoorbeeld momenteel slechts 12 complete PSA 10 Base 1st Edition Engelse sets, en de laatste verkoop kostte $ 129.500,00 in juli 2020. Het verzamelen van sets is een cruciaal aspect van de Pokémon-gemeenschap; zelfs het vullen van een map met elke kaart is een prestatie waarmee u na verloop van tijd geld kunt verdienen. Geld is niet de grootste drijvende factor; de wens om kaarten vast te houden waar je als kind naar verlangde, weegt zwaarder dan alle andere aspecten en levert verder bewijs dat de prijzen zullen blijven stijgen.

Verzegelde verpakkingen
De veiligste manier om in Pokémon te investeren, is zonder twijfel het kopen van verzegelde pakketten. De mogelijkheid om een Charizard- of zeldzame kaart te trekken is voldoende om mensen pakketten open te laten scheuren om ze weer te geven of om kaarten in te sturen om beoordeeld te worden. Blisterverpakkingen zijn de veiligste manier om niet-gewogen verpakkingen te krijgen (verpakkingen kunnen worden gewogen om te bepalen of er al dan niet een hologram in zit). Er zijn veel manieren om met pakketten te knoeien, dus lees de risico’s verderop.

Dozen

Het bezitten van een originele Engelse verzegelde doos is een belangrijke prestatie geworden. Meerdere dozen maken van jou een rockster. Een schone, verzegelde doos is een van de ultieme investeringen om vooruit te komen. Zoals eerder opgemerkt, haalde een Base English 1st Edition Box uit 1999 onlangs $ 198.000,00 op bij Heritage Auctions. Dat is bijna het drievoudige van de laatste openbare verkoop in 2019.

Door kunstenaar gesigneerde kaarten
Pokémon-artiesten zijn ook rocksterren geworden. Mitsuhiro Arita (Charizard & Pikachu Base Set-artiest) gesigneerde kaarten zijn enorm in waarde gestegen en hebben een geheel nieuwe markt voor verzamelaars gecreëerd. Illustraties op de kaarten zijn ook een belangrijk onderdeel van het verzamelen geworden en de verkopen zijn duizelingwekkend.

Foutkaarten
Foutkaarten zijn belangrijke waardemogelijkheden gebleken voor verzamelaars. Er zijn veel foutkaarten, zoals de Red Cheek Pikachu in de 1st Edition en Shadowless sets. Kaarten van de 1e editie, de stempel zelf kan grijs zijn, wat zeer wenselijk is. Er is een spookstempel 1st Edition Pikachu waar het 1st Edition-logo nauwelijks opvalt: deze kaart is een graal. In 1st Edition en Shadowless is er een Vulpix met een Groene Punt op zijn kont.

Variabelen die de waarde van een kaart kunnen beïnvloeden

 1. Het sorteerbedrijf

PSA is de koning van de Pokémon-kaartbeoordeling met BGS een goede tweede. Beide bedrijven hebben top geld voor hun gesorteerde kaarten en hebben bewezen dat cijfers er toe doen in het Pokémon-rijk, met een BGS 9.5 1st Edition Charizard die in juli voor bijna $ 73.000,00 werd verkocht.

 1. Levering van de kaart (Bevolkingsrapporten)

Pokémon-kaarten hebben een lage populatie in vergelijking met sportkaarten. Het aantal gesorteerde kaarten kan de grootste waarde-indicator zijn, maar sommige kaarten, zoals Pikachu of Charizard, hebben een waanzinnige vraag, ongeacht de populaties. Het aanbod wordt overtroffen door de huidige vraag, en na twee decennia sinds deze kaarten werden geproduceerd, zal dat niet veranderen. Bekijk het PSA 1999 Pokémon Game Population-rapport voor meer informatie over hoe beperkt de basissetkaarten zijn.

 1. Raw vs. Graded kopen

Dankzij moderne technologie is het eenvoudiger dan ooit om duidelijke foto’s van kaarten te maken. Dat gezegd hebbende, weet je niet hoe schoon het werkelijk is, totdat je een kaart vasthoudt. Cijferkaarten zijn de veiligste indicator dat u krijgt wat u wilt. Denk bij het kopen van gesorteerde kaarten aan de prijs die voor de indeling is betaald en dat er behalve verzending geen wachttijd is. Er is veel minder risico om gegradeerde kaarten te kopen, maar onbewerkte (losse kaarten) kan de beste gok zijn om sneller winst te maken. Je weet nooit wat je kunt vinden in een map die iemand verkoopt, maar wees voorzichtig en doe je best om die kaarten te inspecteren.

 1. Oppervlak, hoeken, randen, vouwen en centrering

Bij het sorteren van kaarten zijn de belangrijkste aspecten het oppervlak, de hoeken, de randen en hoe goed de kaart aan de voor- en achterkant is gecentreerd. Zitten er voor Pokémon-kaarten krassen op de holofoil? Zie je wit worden aan de randen? Zijn de hoeken gepikt? Beoordeling is subjectief, waarbij individuen bepalen waar een kaart op wordt gewaardeerd, op basis van de staat.

 1. Uw onderhandelingstactiek

Hoe u onderhandelt, zal een lange weg banen bij het verzamelen en omdraaien. Marktwaarde kennen, veilingen volgen en indien mogelijk aanbiedingen doen, zijn geweldige manieren om risico’s te beperken en u te helpen deals te scoren. Wees nooit bang om een verkoper een bericht te sturen, voel ze uit en maak mogelijk een langetermijnuitgang voor aankopen terwijl u vertrouwen opbouwt. Netwerken is een belangrijk onderdeel.

 1. Nostalgische elementen

De Pokémon-cultuur is breed, met de Pokémon Go-app, videogames, films, tv-shows, merchandise en meer weet iedereen iets over Pokémon. Pikachu is net zo herkenbaar als Hello Kitty, Pokémon is unisex en de kaarten zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur. Dit verandert niet. De kaarten vormen een belangrijk onderdeel van Pokémon Lore en zullen in de toekomst het grootste aspect van nostalgie blijven.

Beste kanalen om Pokémon-kaarten te kopen

 1. eBay:

De veiligste online marktplaats om Pokémon-kaarten te kopen en verkopen. Controleer de verkoop om snel te zien waar de kaarten qua prijs zijn. Controleer verkopersrecensies en koop met vertrouwen bij hoog gewaardeerde verkopers. eBay is de grootste online marktplaats en is uw beste kans om voorraad te vinden. Kijk bij het zoeken naar kaarten naar items bij u in de buurt en neem contact op met verkopers in de buurt, waardoor mogelijk een lokaal netwerk ontstaat. Het bespaart op verzending en meer. Laad uw volglijst om snellere meldingen te krijgen wanneer kaarten worden verkocht of getrokken.

 1. Facebook-groepen en Instagram:

Zoek naar feedback van verkopers om de legitimiteit te controleren, dit zijn geweldige plaatsen om deals te scoren en relaties op te bouwen binnen de verzamelgemeenschap, maar pas op voor oplichting.

 1. COMC:

Marktplaats ontworpen om u te helpen individuele kaarten te kopen, gespecialiseerd in het verzamelen van sets.

 1. Mercari:

Populaire marktplaats om kaarten te kopen en verkopen. Bij het zoeken naar kaarten met een laag aantal inwoners is het belangrijk om alle opties te gebruiken.

 1. Kaartshows en winkels:

Als je een show of winkel met vintage Pokémon-kaarten kunt vinden, ga dan. U krijgt de kans om kaarten persoonlijk te bekijken, online verkopen te controleren, te netwerken en te beslissen wat waardevol is. Je weet nooit waar je mee weg kunt lopen.

Risico’s

Shill bieden

“Shilling” is wanneer een kaart biedt voor een te hoge prijs, maar de verkoop wordt nooit voltooid. Bieders zullen vaak proberen de markt op deze manier te manipuleren, om de waarde van hun eigen identieke of bijna gesorteerde kaarten te pompen. Controleer de recente verkoop- en biedgeschiedenis van een verkoop om te bepalen of deze legitiem is of niet. In de biedgeschiedenis staat een cijfer naast de namen van de koper. Vaak is het veilig om het hoogste bod van een legitiem account te vertrouwen.

Valse kaarten

Zorg er bij het kopen van losse kaarten ervoor dat u onderzoekt wat u koopt, controleer de indicatoren (jaren, illustraties) om er zeker van te zijn dat u niet wordt opgelicht. De nep-Pokémon-kaarten zijn gemakkelijk te zien, je kunt er doorheen kijken, hoewel er enkele indrukwekkende vervalsingen zijn van Charizard en de Illustrator Pikachu.

Opnieuw verzegelde pakketten

Controleer eerst van wie u pakketten koopt. Beoordelingen, recensies, zorg ervoor dat de verkoper legitiem is. Verpakkingen kunnen gemakkelijk opnieuw worden gesloten en als u niet weet hoe u eruit moet zien, kunt u gemakkelijk worden opgelicht. Vraag zoveel foto’s als nodig is om de hele verpakking te zien, kijk naar de boven- en onderkant van de folie om te zien of er verschillen zijn, zoals de folie die er op één plek anders uitziet, en controleer hoe verfrommeld de verpakking is om aan te geven of de kaartjes binnenin beschadigd zijn.

Weegpakketten

Stel dat elk Booster-pakket dat u koopt, wordt gewogen. Als er Unweighed op staat, is het vrijwel zeker een light pack. Light packs bevatten geen hologram. Zware pakketten zullen dat wel doen. Als u als zwaar vermeld staat, moet u de verkoper vertellen dat u het pakket bij aankomst wilt openen, zodat ze een legitiem gewogen pakket sturen, anders worden ze geconfronteerd met gevolgen van slechte recensies, terugbetalingen en kunnen ze als een oplichter worden bestempeld. De veiligste manier om individuele verpakkingen te kopen, is in blisters. Blisterverpakkingen zijn verzegeld in plastic en karton, ze kunnen niet legitiem worden gewogen of geknoeid als ze zijn verzegeld. Verzegelde verpakkingen worden met de dag beperkter omdat mensen ze blijven openen. Nostalgie is een belangrijke factor. Ook kan de droom om een perfecte Charizard of Pikachu te trekken niet genoeg benadrukt worden.

De toekomst van Pokémon-kaarten

Aangezien dit vintage is, zijn de originele hoogwaardige kaarten, verzegelde dozen en pakjes schaars. De kans op verdere winsten is groot. Door vraag, verlangen en gedrevenheid lijkt de Pokémon Game veilig te zijn. Meer dan $ 10 miljard aan kaartverkopen sinds 1996 is duizelingwekkend.

Investeren op lange termijn heeft voor verzamelaars in 2020 op korte termijn zijn vruchten afgeworpen. Tot nu toe zijn de enige mensen die verliezen degenen die te snel verkopen. Het is een winnende propositie omdat de Pokémon-cultuur groter is dan welke concurrerende markt dan ook. Ze winnen ronduit. Televisie, videogames, kaarten, het gaat nog steeds goed. De kinderen die vandaag de dag verzamelen, weten alles over de originele kaarten en ze begeren ze. Kun je de 10 beste sportkaarten noemen die je van vóór 1980 hebt gehad? De kinderen die vandaag verzamelen, kunnen de beste Pokémon-kaarten uit 1999 noemen.

Tijdens deze recessie zijn de prijzen alleen maar gestegen. Dat zou hoe dan ook gebeuren, maar de snelheid waarmee de prijzen zijn gestegen, is indrukwekkend. De enige zorg die vooruitgaat, is dat de liquiditeit opdroogt, maar dat zou van invloed zijn op de hele kaartmarkt en meer.

De eerste generatie verzamelaars laat recordgeld op deze kaarten vallen omdat alle indicatoren aangeven dat Pokémon nog steeds enorm ondergewaardeerd wordt. De nieuwe investeerders die onderzoek doen en rationele beslissingen nemen, zouden grote winsten moeten zien vooruitgaan. Als u verkoopt, let dan goed op de details

 

 

 

Disclaimer:
Wij zijn geen adviseurs en geven enkel onze mening.
Wij zijn niet aansprakelijk voor enig verlies dat je maakt.
Investeer enkel geld waarvan je bereid bent het te verliezen.

Schuiven naar boven