Pokemon Razend Populair

Pokémon nog steeds razend populair

Wij Nederlanders zijn nog steeds echte verzamelaars. Waren het in het verleden de sigarenbandjes, munten of postzegels, tegenwoordig zijn we helemaal gek van Pokémonkaarten. Terwijl veel Nederlanders ook nog steeds wild zijn van Pokémon Go waarbij je digitale karakters verzameld.

Iedereen heeft wel eens van pokémon-avonturen gedroomd: van het vinden van rare, unieke pokémonkaarten of net het 150e karakter van Pokémon Go. Die vondsten wil je het liefste delen met vrienden of andere verzamelaars. Het vinden van een zeldzame kaart / karakter en het delen van zo’n mooi moment met anderen geeft je een echte boost. Het is een vaak moeilijke maar ook avontuurlijke zoektocht, die je gelukkig met Pokémon Coins een stuk makkelijker kunt maken. Maar hoe zit het eigenlijk met de pokémonkaarten? Wat is er zo boeiend aan het verzamelen van die kaarten, en hoe moet je er mee omgaan? In dit artikel nemen we een kijkje achter de schermen van de wereld van Pokémon.

Historie

Het was de creatieve geest van Satoshi Tajiri uit Japan die Pokémon in 1991 bedacht. In de jaren negentig ontstond een legendarische hype rond Pokémon. Hoewel het eerste spel in 1991 werd uitgebracht, kreeg het ineens door het hele land een grote vlucht. Met het enige doel van iedereen het spel te winnen. In zijn jeugd ging Tajiri in zijn leefomgeving graag op zoek naar insecten. Deze hobby gebruikte hij later bij het bedenken van Pokémon. Dit gebeurde doordat hij kinderen zag lopen met de zogenoemde Game Boy.

Geestelijke vader

Satoshi leek het een super goed idee om de wereld van evoluerende insecten samen te brengen met die van de digitale speelwereld van de Game Boy. De makers van moederbedrijf Nintendo waren niet onverdeeld enthousiast over het nieuwe idee. Gelukkig kreeg hij groen licht om het spel te ontwikkelen om er vervolgens zes jaar aan te werken.

Verder werkte hij samen met Shigeru Miyamoto het spel verder uit. Deze laatste bedacht onder andere Mario, The Legend of Zelda, Donkey Kong en Pikmin.

Pokémon kan dus zowel digitaal op de Game Boy gespeeld worden als fysiek met kaarten. In de laatste vorm kun je bijvoorbeeld battelen met één tegenstander. Deze vorm heet de Pokémon TCG (Trading Card Game). Deze wijze van verwerven van kaarten vindt z’n oorsprong in verzamelen, ruilen en spelen met verschillende kaarten. Je bent winnaar als je zes prijskaarten hebt gewonnen. Deze zijn aan het begin van het spel apart gelegd. Je wint ook als iedere Pokémon van de tegenstander is uitgeschakeld.

Minstens zo beroemd is de Pokémon Go. Eind 2016 bereikte dit zoekspel een hoogtepunt toen de Haagse wijk Kijkduin werd overspoeld door spelers. Het doel is om 150 karakters te vangen. Met de zogeheten Pokémon munten kun je nuttige hulpmiddelen kopen zoals Pokéball en Revives. De Pokécoins kun je kopen of tijdens het spel verdienen. Met het verdienen van de Pokécoins kun je het spel gratis blijven spelen. Ook kun je het aantal coins opwaarderen door deze te kopen. Via de google playstore of de appstore van Apple kun je deze Pokémon Coins kopen.