WOTC Pokémon Japanse Base Charizard Holo PSA 8

Pokémon kaarten verzamelen

Pokémon kaarten verzamelen, handige tips, tricks en uitleg

Weet jij het nog, hoe je vroeger als kind zo dol was op Pokémon kaartjes! Je verzamelde ze, speelde ermee of ruilde ze met vrienden. Of je bent Pokémon kaarten tegen gekomen en je wil beginnen met een verzameling. Sowieso is Pokémon kaarten verzamelen leuker met een groep wees daarom ook welkom op onze Facebook pagina: Pokémon Kaarten Verkoop/Veiling/Flashsales
Nu wil je terugkeren of beginnen met de hobby hebben wij wat tips, tricks, weetjes en uitleg voor je geschreven in deze blog.

Wat vragen die je jezelf kan stellen voor je begint

Wat is je budget?
Wat is het doel van je verzameling? (later kom ik terug op een aantal opties)
Op welke manier wil je verzamelen? (later kom ik terug op een aantal opties)
Welke Pokémons zijn je favoriet(en)?

Je verzamel doel

Je kan verzamelen uit nostalgische redenen, je vond de kaarten leuk en wil nu opnieuw een collectie opbouwen.  Je vindt de kaarten leuk en gaat beginnen met verzamelen. Een ander doel kan zijn om geld te verdienen of om je geld te investeren. (Leren investeren in Pokémon kaarten) Je kan ook gaan verzamelen om toernooien te spelen. Dan heb je vaak specifieke kaarten nodig, ook moet je goed onthouden dat bepaalde kaarten niet gebruikt mogen worden bij toernooien. Bij sommige toernooien krijg je een Elite trainer box en mag je met de inhoud gaan spelen. In sommige toernooien mag je alleen met thema decks spelen. Je kan natuurlijk ook verzamelen voor je kinderen, dan is de vraag welke Pokémons je favoriet zijn heel erg handig. Vraag je kinderen van welke zij fan zijn. Zo weet je van welke kaartjes zij het gelukkigste worden. Zoals je kunt zien, zijn er heel erg veel verschillende doelen en niets is hierin goed of fout. Je moet gewoon doen wat jij zelf wilt!

Manier van verzamelen

Er zijn meerdere manieren van verzamelen. Je kan op basis van pokedex, bepaalde sets, bepaalde Pokémon of alleen graded kaarten sparen.
Het klinkt misschien heel raar op dit moment, maar wanneer je eenmaal bent begonnen zal je het begrijpen. Je kunt dus online een lijst bij houden, maar ook offline. Je kunt alles door elkaar sparen, of voor elke Pokémon TCG serie een binder nemen en op de zijkant schrijven welke serie erin zit. Je kunt bijvoorbeeld enkel alle Mewtwo kaarten gaan sparen. Of juist beslissen om alleen graded kaarten te sparen, denk hierbij aan PSA / Beckett of CGC. Er zijn ook nog andere graders, maar deze zijn minder bekend/beroemd. Hier zul je ook weer een keuze in moeten maken. En dan kun je nog elke grade gaan sparen of alleen PSA 10’en. Hieronder zullen we het nog iets uitgebreider uitleggen:

Pokedex:

De Pokedex manier van sparen is dat je minimaal 1 kaart van iedere Pokémon gaat sparen. Je kan er ook voor kiezen om x aantal kaarten per Pokémon te sparen.

Sets

Je kan ervoor kiezen om bepaalde sets te gaan sparen. Bij de sets vanaf Legendary Collection zijn vaak twee soorten kaarten van één kaart in de set dit is dan een reverse holo en een gewone kaart (de gewone kan ook een gewone holo zijn). Dit is niet het geval bij Gxen/EXen/Secret Rares/Amazing Rares. Bij sommige kaarten zijn er zelfs drie van, dit kan komen omdat het kaarten van thema decks of promo’s zijn.


Bepaalde Pokémon

Als je begint met verzamelen kan je ervoor kiezen om één of bepaalde Pokémon te sparen. Je kan dan ook kiezen in welke taal. Pokémon kaarten worden namelijk in meerdere talen uit gegeven. De talen waarin Pokémon (naast de vaste talen Engels en Japans) uitgegeven wordt zijn Italiaans, Spaans, Duits, Koreaans, Chinees, Portugees, Frans. Niet alle kaarten zijn in alle talen gemaakt. De sets Jungle, Base en Fossil zijn in nog meer talen uitgebracht. Voor ons als Nederlanders is het helaas heel erg beperkt en enkel voor de eerste 3 WOTC sets. De Base set, Fossil set en Jungle set zijn in het Nederlands uitgebracht. Hierna stopte de Nederlandse taal kaartjes.

Graded Pokémon kaarten

Graded kaarten zijn kaarten in een case, een soort kastje. Bij de graded kaarten kan je ervoor kiezen om het zelf op te sturen of een graded kaart te kopen. Vaak is het goedkoper om zelf te graden. Het nadeel hiervan is dat je goed moet opletten wat je koopt. Zeker bij oudere holo’s denk hierbij aan de WOTC sets kunnen er krassen op de holo zitten waardoor de grade lager zal zijn dan je hoopt. Of je moet alle kaarten zelf uit een booster halen. Houdt er ook rekening mee dat de grote spelers zoals Beckett en PSA momenteel dicht zijn en erg lange wachtrijen hebben. Wanneer jij vandaag de dag 16 juni 2021 je kaarten op de goedkoopste manier opstuurt. Kan het zo maar zijn dat je deze pas in 2022 terug krijgt, je moet dus erg veel geduld hebben. Bij sommige kaartjes gaat het om een relatief laag bedrag en deze kun je ook heel makkelijk bemachtigen op de markt. Maar die keuze is voor iedereen anders.

WOTC Pokémon Japanse Base Charizard Holo PSA 8
Japanse Holo Charizard PSA 8

Je wilt nu dus graag beginnen met het verzamelen van Pokémon kaarten?

Wees dan van harte welkom op onze grote Nederlandse & Belgische Facebook pagina: Pokémon Kaarten Verkoop/Veiling/Flashsales.
Er zijn hier maandelijks namelijk erg veel sales, flashsales, live pack openings, giveaways en meer! Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen, en ook heel erg handig om je kaartjes te verkopen of te ruilen.
Wil jij een snelle start maken met super prijzen voor kleine setjes? Dan raden wij je de volgende marktplaats advertentie aan.