Pokémonkaarten.eu op Instagram

Pokémon kaarten verkopen op Social Media

Je hebt besloten om je Pokémon kaarten te gaan verkopen via een Social Media kanaal. Daarnaast heb je de prijzen opgezocht. De twee meest geschikte kanalen zijn Instagram en Facebook. Facebook is zeker voor een beginnende verkoper het gemakkelijkst als je reeds Pokémon volgers hebt op Instagram is ook Instagram een goede optie. Heel veel mensen, waaronder wij hebben een speciale Pokémon instagram pagina aangemaakt. Op deze pagina post je vooral gerelateerde dingen aan dit onderwerp. Denk aan de de items die je binnen krijgt via de post, of al in je bezit hebt en natuurlijk wat je wilt gaan verkopen. Vervolgens volg en like je een hoop andere pagina’s die ook speciaal in het tegen van Pokémon staan en voor je het weet heb je een heel netwerk op Instagram.

Verkopen via Instagram

Je maakt dus een speciaal account aan voor dit onderwerp en zorgt ervoor dat je een groot netwerk opbouwt. Hoe meer volgers jij hebt? Hoe meer potentiële kopers je hebt voor je toekomstige verkoopberichten. Je kunt dus simpel allemaal accounts volgen die hierop betrekking hebben en foto’s en video’s gaan liken. Vanzelf krijg je ook weer likes terug of zelfs shoutouts in verhalen van grote pagina’s. Wanneer je eenmaal de magische mijlpaal van meer dan 100 volgers hebt bereikt kun je gaan starten met verkopen. Dit kan op meerdere manieren, je kunt het via je verhaal doen of door een afbeelding te plaatsen. In de beschrijving, of op de foto zelf kun je bijvoorbeeld de prijzen en staten vermelden. Je kunt ervoor kiezen om voor elke kaart een apart bericht te maken of meerdere in één bericht te verkopen. Er sliden vanzelf mensen in je DM of reageren onder de berichten dat ze iets willen claimen of ergens interesse in hebben. Vervolgens kun je verder onderhandelen via DM’s. Het kan heel snel gaan, hoe meer volgers jij hebt hoe makkelijker het zal worden. Zo simpel kan het dus zijn om je Pokémon kaarten te verkopen op Instagram. Maar check eerst ook even hoeveel euro je Pokémon kaarten waard zijn.

Verkopen via Facebook groepen

Er zijn veel groepen waarin je Pokémon artikelen kan verkopen. Je kan lokale groepen proberen of specifieke Pokémon groepen. Pokemon Kaarten Verkoop/Veiling/Flashsales | Facebook is een van de grootste groepen binnen Nederland en België deze groep heeft meer dan 4.300 leden. De groep groeit iedere dag en ze hebben geweldige beheerders en moderators om je te helpen. Iedereen is welkom binnen deze groep. Onze voorkeur gaat uit naar specifieke groepen, want hier zitten enkel mensen in die geïnteresseerd zijn in deze items. Ga je op je lokale plaats verkoopgroep/verkoophoekje iets verkopen. Dan heb je kans dat er veel minder mensen interesse hebben. Maar dat leer je gaande weg wel, je kunt een advertentie ook heel makkelijk in meerdere groepen tegelijk plaatsen. Dit kan je doen op het einde net voordat je de advertentie online zet. En het mooiste is ook dat dit geheel gratis is. Mocht een groep je niet bevallen? Dan kun je er zo weer uit gaan.

Welke manieren zijn er om Pokémon kaarten te verkopen?

Je hebt er voor gekozen om lid te worden van de groep en wil gaan verkopen. De eerste stap is om even de regels door te lezen. Daarna ga je kijken op welke manier wil ik mijn kaarten gaan verkopen? Er zijn een aantal verschillende manieren namelijk:

 • Via het vaste prijs systeem
 • Een veiling maken
 • Flashsale en/of slowsale
 • Live gaan

Verkopen via het vaste prijs systeem

Je kan zeggen dit is de vaste prijs en daar maak je een artikel van. Dit is ideaal voor wat duurdere kaarten en als je de kaarten op meerdere groepen wil zitten. Wel is het slim om met de regels van de groep(en) waarin je het plaatst na te leven. Denk hierbij aan het vermelden van conditie, prijs en eventueel een timestamp erbij voegen. Ga je een handje vol kaarten verkopen? Dan is deze manier ideaal. Maar ga je honderden kaarten verkopen? Dan is het heel erg onoverzichtelijk voor de potentiële kopers, houdt hier dus rekening mee. Zelf doe ik het bijna dagelijks, maar dan maar met een paar kaartjes. Zorg voor goede foto’s, laat alle hoeken van de kaart zien en maak foto’s op een zwarte achtergrond. Vervolgens maak je een advertentie in een Facebook groep. Hier upload je de foto’s die je net gemaakt hebt en bedenk je een pakkende titel. Schrijf er vervolgens een duidelijk stukje tekst bij en selecteer meerdere groepen. En klaar is kees, je ziet vanzelf wel wie deze kaart vervolgens claimt. De andere mensen kunnen ook een CO plaatsen dat staat voor een counter offer. Stel jij vraagt 100 euro voor de kaart dan kan iemand CO 80 euro zegggen. Je kan dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat ja of nee. Voorbeeld van een advertentie:

Titel: Skyridge Holo Charizard te koop NM

Beschrijving:
Mooie Skyridge Charizard te koop.

Staat: NM
Prijs: 1000 euro
Super nette kaart zonder krasjes en een mooi prijsje.

OP = OP

Verzenden vanuit Nederland.
Verzendkosten voor de koper.
Ophalen is ook een optie.

En dan natuurlijk nog de foto’s erbij toevoegen. Zo simpel kan het zijn, iedereen kan zo de conditie zien (NM) en de prijs staat er netjes bij (1000 euro) en je laat weten dat ze hem zowel kunnen ophalen als verzenden.

Verkopen via een veiling op Facebook

Je kan er voor kiezen om een veiling te doen. Bij de meeste groepen moet je dat wel exclusief op één pagina doen. Daarnaast moet je er goed opletten dat een veiling vaak met een beperkt aantal foto’s kan. Een veiling kan je het beste doen als je twijfelt over de conditie van een kaart en de prijs daarbij of als je de maximale waarde uit een kaart wil halen. Bij een veiling kan je met een reserve werken. Je kan de reserve doorgeven aan een beheerder/moderator. Het handigst is om mensen vanaf de reserve te laten bieden en daarna een eindtijd neer te zetten. Sowieso is het slim om regelmatig een opmerking bij de veiling te zetten zodat de veiling naar boven komt. Wil je meerdere items tegelijk veilen? Geen enkel probleem, je kunt kan elke kaart los in het reactie veld plaatsen. Een tip, maak duidelijk foto’s, zet de reserve prijs (wat jij er minimaal voor wilt hebben erbij) en geef een eindtijd aan. Mocht je maar één item verkopen, vermeld dit dan in de beschrijving van je advertentie. Hoe meer informatie jij verschaft des te meer kans je hebt op veel geïnteresseerde. Zie onderstaande afbeelding voor een voorbeeld.

Pokémon kaarten veilen op Facebook
Pokémon kaarten veilen op Facebook

Flashsale en/of slowsale houden op Facebook

Een flashsale of slowsale is een sale waarbij je meerdere kaarten te koop aanbied in het reactie gedeelte van je advertentie. Mensen kunnen dan de kaarten claimen of een co plaatsen. Een co plaatsen houd in dat mensen minder willen betalen dan jij neergezet hebt. Een sale moet je meestal inplannen bij een beheerder of moderator. Ook heeft de groep Pokemon Kaarten Verkoop/Veiling/Flashsales | Facebook een eigen kalender waarin je kan kijken of een datum vrij is. Er mag maar één iemand per keer een grote sale houden om het overzicht te bewaren. Soms plaatsen mensen zo veel kaarten dat ze zelfs een tweede of derde advertentie moeten aanmaken omdat ze aan het limiet van 1000 berichten zitten. De voorbereiding hiervan kost vaak veel tijd en het afhandelen ook. Want je kan soms wel 100 verschillende kopers hebben die allemaal meerdere kaarten hebben gekocht bij je. Je moet na de sale dus alles uitzoeken, alle kopers een berichtje sturen en alle kaarten verzenden. De ideale manier om op een leuke manier 100e Pokémon kaarten te verkopen. Je kan dan bijvoorbeeld per Pokémon serie aangeven van oké nu ga ik Base kaarten erop zetten. En na een aantal kaarten zeg je in één berichtje van oké, en nu ga ik Skyridge aanbieden en ga zo maar door. Plaats dus alle kaarten van één bepaalde serie bij elkaar dit vergroot je verkoop kans.

Handige tips voor een sale

 • – Plan het op tijd in.
 • – Plaats het artikel van de sale 1 a 2 dagen van te voren (mensen kunnen dan ook puntjes zetten als tekenen dat ze de sale gaan volgen).
 • – Kijk welke dag voor jou het beste uitkomt en probeer te kijken naar een paar dag(en) waarop je vrij bent een sale kan namelijk veel tijd in beslag nemen.
 • – Je kan alle foto’s al vooraf maken zodat je heel snel kan posten, of je maakt ze terwijl de sale bezig is.
 • – De conditie van de kaart (staat) kun je op de foto erbij zetten of boven het kaartje typen.
 • – Gooi er wat gratis kaartjes in, zo blijft iedereen alert mee kijken.
 • – Als je een breed publiek wil trekken is het een goed idee om meerdere soorten kaarten te combineren. (WOTC en modern bijvoorbeeld).
 • – Gebruik een foto die de aandacht trekt, met bijvoorbeeld alle items erop die je wilt gaan aanbieden.
 • – Tag mensen die al eens eerder iets bij je gekocht hebben, of aanwezig waren bij je vorige sales.

Hoeveel tijd gaat een sale mij kosten?

Dat ligt er heel erg aan hoe je het wilt doen. Maak je terwijl de sale al aan de gang is foto’s? Dan hoef je alleen je kaartje erbij te pakken, foto maken, staat en prijsje erbij en door. Je besteed dan alleen tijd aan het opzoeken van de prijzen, foto’s plaatsen en afhandeling. Wanneer je van te voren foto’s maakt en eventueel bewerkt moet je die tijd ook meerekenen. Ik persoonlijk ben meestal vijf a zes uur bezig waarschijnlijk wel iets meer met een sale. Een sale is ideaal voor goedkopere kaarten denk hierbij aan reverse holo’s, uncommons en commons. Dit komt omdat je er zo meer uit kunt halen dan wanneer je ze als bulk (een grote stapel) verkoopt. Maar het kan natuurlijk ook ideaal zijn om al je dure kaarten zoals PSA, Beckett, CGC en andere slabs te verkopen. Houdt er alleen wel rekening mee dat hoe duurder je kaarten zijn, hoe moelijker het is om ze te verkopen. Je geeft namelijk veel makkelijker 10 cent uit dan 10.000 euro aan een Pokémon kaart. Er is ook veel minder publiek dat even 10.000 euro kan neerleggen voor deze hobby. Een goede combinatie van duur en goedkoop zorgt er meestal voor dat meer mensen naar een sale komen kijken.

Live gaan op Facebook om je kaarten te verkopen

Je kunt niet zo maar live gaan in één groep, vraag eerst toestemming aan een moderator of beheerder, zij plannen je dan in op een datum die voor jou uit komt en voor hun. Daarna is het handig om een aankondiging te plaatsen in de groep waarin je live gaat. Live gaan is slim als je packs hebt die wat moeilijker te verkopen zijn in boosterboxen. Daarnaast zit er een grotere winstmarge op dan boosterboxen verkopen. Bovendien kan het ook handig zijn als je bulk nodig heb. Je kan een hele stapel kaarten neerleggen en deze één voor één in beeld brengen. Je zegt dan deze kaart is NM en laat de voorkant en achterkant zien. Vervolgens zeg je de prijs, en dan zie je vanzelf wel in de chat of iemand deze wilt hebben. Zo simpel kan het zijn.