Black & White Holo Charizard PSA 8

Kaarten naar PSA opsturen

Je wilt graag je Pokémon kaarten laten graden door PSA? Dit kan om verschillende redenen, je wilt er zo veel mogelijk waarde uit halen? (Leren investeren in Pokémon kaarten) Je hebt een speciale kaart voor je collectie en wilt deze graag graded hebben of je wilt de kaarten in een mooie slab hebben zodat ze perfect bewaard blijven. Wat de reden ook is, iedereen kan zijn of haar kaarten opsturen naar PSA. In deze blog leggen wij je alles uit over hoe je Pokémon kaarten kunt opsturen naar PSA en hoe het graden werkt.

Waar moet ik op letten voordat ik mijn kaarten naar PSA stuur?

Maak een selectie van alle kaarten die jij graag wilt laten graden. Bekijk deze heel erg goed, de conditie is namelijk bepalend. Tenzij je ze graded voor je eigen collectie, dan maakt het cijfer van de grade niet uit. Maar let er goed op, het verschil tussen een PSA 10 of PSA 9 kan al in een klein detail zitten en veranderd de waarde van de kaart aanzienlijk. Reken je daarom ook nooit rijk, dan kun je alleen maar teleur gesteld worden. Je hebt nu dus een selectie gemaakt van je Pokémon kaartjes en hebt bepaald welke jij naar PSA wilt sturen. Doe deze in een sleeve, post-note op de achterkant en in een cardsaver of toploader. Vervolgens gaan we kijken hoe je deze wilt sturen en wat de kosten zijn.

Wat kost PSA graden?

Wat kost het per Pokémon kaart om deze te laten graden door PSA? Op het moment van schrijven is PSA helaas gesloten, maar we laten de oude prijslijst zien. Het is mogelijk dat deze prijzen veranderen zodra PSA een dezer dagen weer open gaat, pin ons er dus niet op vast. Zoals je hieronder kunt zien zijn er dus meerdere services mogelijk. Afhankelijk van hoe lang het duurt om te graden en hoeveel geld de kaarten waard zijn moet je een keuze maken. Dit is voor iedereen anders, heb jij alle tijd van de wereld en niet al te duren kaarten? Dan ligt het voor de hand om voor de value service te gaan. Heb jij super dure kaarten, of wil jij ze heel snel terug dan ga je al snel richting Express service. Dit verschilt dus voor iedereen, lees je hierover goed in voordat je ze opstuurt.

Prijzen en service:
PSA Value service kost $20 per kaart en de kaart mag maximaal $499 waard zijn.
PSA Economy service kost $50 per kaart en de kaart mag maximaal $499 waard zijn.
PSA Regular service kost $100 per kaart en de kaart mag maximaal $999 waard zijn.
PSA Express service kost $200 per kaart en de kaart mag maximaal $2,499 waard zijn.
PSA Super Express service kost $300 per kaart en de kaart mag maximaal $4,999 waard zijn.
PSA Walk-Through service kost $600 per kaart en de kaart mag maximaal $9,999 waard zijn.
Wil jij graag kaarten opsturen die meer dan $9,999 waard zijn? Neem dan eerst contact met ze op.

Hoe stuur ik mijn kaarten op?

Er zijn verschillende manieren om jouw kaarten op te sturen. Je kunt ze namelijk direct zelf naar PSA in Amerika sturen, maar je kunt het ook doen via een tussenpersoon. Er zijn steeds meer websites en personen die deze service aanbieden. Daar zitten voordelen en nadelen aan, zij willen er namelijk ook iets aan verdienen. Het zal via een tussenpersoon al snel wat meer kosten, dit komt omdat zij er ook aan willen verdienen maar hier krijg je in de plaats wel weer een stukje klantenservice voor terug. Zij beantwoorden namelijk al je vragen en leggen je vaak ook uit hoe het werkt, wanneer je kaarten zijn gegraded, wat de grades zijn en ga zo maar door. Het is zeker als je de eerste keer verzend makkelijker om het via een tussenpersoon te doen. Maar let hier heel erg mee op, want je geeft wel al je kaarten aan een persoon die je misschien helemaal niet kent. Dus ga nooit random met mensen in zee en lees je eerst heel goed in, in de persoon/het bedrijf waarmee jij wilt gaan graden. Onze voorkeur gaat uit naar Ludkins, voorheen gevestigd in Engeland maar na de Brexit te vinden in Frankrijk. Dit bedrijf is een tussenpersoon, jij stuurt de kaarten naar hun toe vervolgens kun je kiezen voor pre-grading. Hier betaal je wel een paar euro per kaart voor, maar als zij de kaart zo slecht inschatten dat jij denkt dat graden geen zin heeft, kun je hem tussentijds nog terug naar huis sturen. Zij hebben al miljoenen kaarten naar PSA gestuurd en je kunt ze zien als dochteronderneming van PSA. Zeer betrouwbaar en proffesioneel dus, een echte aanrader. Maar goed, je kunt ze ook altijd direct sturen dan komt er niemand anders tussen. Let dan wel op dat je het pakketje goed verzekerd, het zou je maar gebeuren dat je al je dure kaarten opstuurt en het pakketje kwijt raakt.

Hoe zien PSA Pokémon kaarten eruit?

Om jullie een beeld te geven bij een PSA slab hebben wij hieronder een mooie galerij gemaakt met allemaal Pokémon kaarten die al gegraded zijn.

Wat vinden wij van dit bedrijf?

Onze eigen ervaringen zijn zeer positief. De slabs zijn er mooi, de grades zijn ook altijd naar verwachting en het voegt een leuke extra waarde toe aan de kaarten. Het verkopen ervan gaat ook heel erg makkelijk omdat ze zeer populair zijn. Je kunt PSA daarom ook wel zien als marktleider. Het enige minpuntje is dat je geen sub-grades kan nemen, wat bij Beckett en andere grading bedrijven weer wel kan. Maar goed, je kunt niet alles hebben.

Afsluiting

Wij hopen jullie zo een beter beeld te hebben gegeven over PSA grading company. Hopelijk komen jullie kaarten goed aan en krijgen jullie mooie grades (PSA 10’en)!