Pokémon investerings tips

Investeren in Pokémon-kaarten: drie tips!

Volgens een rapport dat in februari 2021 door eBay is uitgegeven, is de waarde van de Pokémon Trading Card Game-markt tussen 2019 en 2020 met meer dan 500 procent gestegen. Dit heeft een heleboel investeerders, van wie velen zich de vreugde herinneren die het verwerven van deze kaarten hen als kinderen bracht , geïnteresseerd in het opnieuw opstarten van hun collecties in de hoop dat hun kaarten de komende jaren of misschien decennia in waarde stijgen. Wil je dit ook graag gaan doen? Het is dan van belang om gebruik te maken van onderstaande tips. 

Focus op de vintage kaarten 

Welke beelden komen er in je op als je aan Pokémon-kaarten denkt? Tenzij je bekend bent met moderne Pokémon-kaartproducten, is de kans groot dat je je kaarten voorstelt die zijn gedrukt van 1998 tot 2003, toen Wizards of the Coast het kaartspel produceerde en distribueerde. Dit tijdperk omvat de iconische Charizard uit Base Set, de geliefde en uiterst zeldzame Lugia uit Neo Genesis en de eerste druk van de meest onverklaarbare vreemde Pokémon, Mr. Mime, uit Jungle. Deze kaarten dienden als de basis waarop een internationaal merk voor ruilkaarten is gebouwd en bijna 25 jaar in stand is gehouden, en velen beschouwen hun waarden als de beste weergave van de huidige marktinteresse in Pokémon in het algemeen. Als je graag Pokémon-kaarten wilt vasthouden op lange termijn dan is het een aanrader om je te focussen op de vintage exemplaren. 

Doe het niet als je geen passie voor Pokémon hebt

Ondanks de indrukwekkende stijging van de prijzen van de Pokémon-kaarten de laatste tijd, is Pokémon geen ideale investering voor degenen die geen passie hebben voor het verzamelen van deze vreemde zakmonsters uit onze jonge jaren. Tussen de extreem hoge kosten die inherent zijn aan het verwerven en verkopen van deze activa en het risico van fraude, schade, rampen, enz. waardoor je zonder kaarten en zonder verhaal kunt komen als het gaat om het terugkrijgen van je geld, zijn er veel veiligere en effectievere investeringen. Op je smartphone zou je bijvoorbeeld naast sim only vergelijken ook kunnen investeren in crypto of stocks, wat over het algemeen veiliger is dan het investeren in de Pokémon-kaarten. Doe dit dus alleen als je hier een passie voor hebt!

Gemakkelijk te verkrijgen, moeilijk te verkopen

Voordat je Pokémon-kaarten aanschaft, moet je onthouden dat, tenzij je klaar bent om een ​​kaarthandelbedrijf te starten, je verzameling een langetermijnverbintenis zal zijn. Na het betalen van kopers vergoedingen, belastingen en verzendkosten, zal je prijsinvoerpunt vaak aanzienlijk hoger zijn dan de marktwaarde van de kaarten. Dit houdt niet eens rekening met de vergoedingen die je moet betalen om het actief te verkopen, hetzij via een online marktplaats (die doorgaans ongeveer 15 procent kost) of op een handelsbeurs of congres, waar je ruimte moet kopen van de organisatoren. Het kan dus gemakkelijk zijn om een collectie te verwerven, maar het kan lang duren voordat je je verzameling kunt verkopen met winst. Houd hier beslist rekening mee bij het kopen van Pokémon-kaarten! 


Geplaatst

in

,

door