Pokemonkaarten.eu

Online Pokémon Kaarten Kopen in Nederland

Hoeveel Pokemons zijn er?

hoeveel pokemons zijn er?

Hoeveel Pokemons zijn er?

Pokemon komt al sinds 1997 op TV. Veel mensen zijn er mee opgegroeid. Om de paar jaar kwam er altijd een nieuwe set met Pokemons op TV. Op een gegeven moment stop je met kijken en kom je jaren later zie je zelfs Pokemons op TV of social media waar je nog nooit over gehoord hebt. In deze blog vertellen we hoeveel Pokemon’s er nu zijn en rond welke tijd ze uitgekomen zijn.

Kanto 1996 – 1999

De eerste Pokemons komen uit Kanto. Hier kun je denken aan starter Pokemons al Charmender, Squirtle en Bulbasaur. Charizard, de meest bekende Pokemon hoort ook bij de Pokemons uit Kanto. Er zijn totaal 151 Pokemons in Kanto. Andere bekende Pokemons uit deze set zijn Mew, Magikarp, Dragonite, Snorlax en Mewtwo.

Johto 1999 – 2002

Johto heeft een totaal van 100 Pokemons. De bekendste starter van deze set is Cyndaquil. Verder staat Johto bekend om de legendarische Pokemen. Raikou, Eintei en Suicune zijn er populair in deze set. Maar De aller bekendste Pokemons uit deze set blijven toch Ho-oh, Lugia of Celebi.

Hoenn 2002 – 2006

De derde set van Pokemon is Hoenn. Deze set kwam uit in 2002 en heeft 137 Pokemon’s. Zo kun je denken aan Blaziken, Swampert en Sceptile. Ook in deze set zaten meerdere legendarische Pokemons. Latias, Latios, Groudon en Kyorge zijn een van deze Pokemons. Rayquaza, Jirachi en Deoxys horen hier ook nog bij.

Sinnoh 2006 – 2010

Deze set bevat 107 Pokemons. Als je aan Sinnoh denkt, dan moet je aan de aller eerste Pokemon. Dat is namelijk DE legendarische Pokemon, Arceaus. In deze set zijn namelijk ook de starter Pokemon’s Turtwig, Chimchar en Piplup.  Veder zijn er ook vele legendarische Pokemons in deze set. Zo kun je denken aan Dialga en Palkia.

Unova / Kalos / Alola / Galar 2011 –  heden

Na Sinnoh zijn er nog een paar andere sets gekomen. In totaal zijn er 898 Pokemons tot nu toe. Er komen in de toekomst waarschijnlijk ook meer Pokémons bij. Iedere generatie is opgegroeid met een bepaalde Pokemon reeks. Je ziet ook dat er erg veel verschillende Pokémon series zijn uitgebracht door de jaren heen. Er zal ook weer een moment komen waar je de Pokémons niet meer zal herkennen. De vraag is natuurlijk, wie zal Pokemon nummer 1000 worden? En zal deze Pokemon kaart veel waarde hebben in de toekomst?

Afsluiting

Er zijn dus erg veel Pokémons en meerdere regio’s, kun jij ze allemaal verzamelen in een Pokémon kaart of op je game boy? Hopelijk heb jij iets gehad aan deze blog, erg handig als je even wilt bekijken in welk jaar welke regio uit kwam. 

Hoeveel Pokemons zijn er?
Schuiven naar boven