Pokémon Pokedex

Hoeveel Pokémon bestaan er?

Pokémon bestaat inmiddels alweer 25 jaar, maar hoeveel Pokémon zijn er nu eigenlijk in totaal? Dat is een vraag die wij zo één twee drie niet konden beantwoorden op onze redactie. Dus gingen we op onderzoek uit. Het was bijzonder om te zien hoeveel verschillende Pokémon series er eigenlijk zijn uitgebracht. In deze blog gaan wij verder in op hoeveel Pokémon er nou bestaan in 2022. Want vergis je niet, er mogen er dan al veel bestaan maar er blijven ook continue nieuwe Pokémon bij komen. Zoals in 2021 nog bij de serie Sword & Shield Chilling Reign het geval was. Daar verschenen namelijk de Pokémon Calyrex Ice Rider en Calyrex Shadow Rider.

Soorten Pokémon dat er bestaan

Er zijn 898 verschillende soorten Pokémon op dit moment. Deze zijn verdeeld over 94 Pokémon kaart series en tellen 12.644 verschillende kaarten! De bekendste zijn Charizard en Pikachu, natuurlijk de Pokémon van Ash. Met hem in de hoofdrol begon het allemaal in Pallet Town bij de TV-serie. Het leuke hieraan is dat Ash nog steeds de hoofdrol speler is ondanks dat we inmiddels 25 jaar verder zijn en dat Pikachu nog steeds zijn maatje is. Spoiler alert, die is dus ook nooit geëvolueerd.

Waar kan ik al deze Pokémon gemakkelijk bekijken?

Om het makkelijker voor alle fans te maken is er een speciale Pokémon Pokedex gemaakt door Pokémart.be. Hier kun je alle 12.644 verschillende Pokémon kaarten op terug vinden. Je kan kiezen uit een specifieke kaart maar je kan ook zoeken aan de hand van de series die er bestaan. Je ziet er een zoekbalk in het midden staan, hier type je vervolgens de naam of het nummer dat onderop de kaart staat in. Wij typen voor het gemak even ‘Charizard’ in en voila. We zien gelijk alle zard kaarten die er bestaan. En nu komt het aller mooiste nog, je ziet ook nog eens de prijs en de gemiddelde prijs waarvoor deze verkocht zijn in de afgelopen periode. Het is dus niet enkel handig om te kijken welke Pokémon kaarten er van een bepaalde bestaan, maar je kan er ook heel gemakkelijk de gemiddelde verkoop prijzen bekijken! Ideaal dus en het is ook nog eens gratis te gebruiken.

Charizard Pokémon kaarten
Voorbeeld: Dit krijgen wij in beeld na het intypen van ”Charizard”.

Waar komt de naam vandaan?

Het staat voor ‘Pocket Monsters’. Letterlijk vertaald zeg je dus monsters voor in je broekzak. Ken Sugimori en Satoshi Tajiri zijn de bedenkers, zij komen uit Japan. Ze bedachten een game waarbij je verschillende fictie monsters moest vangen. Zo is het balletje gaan rollen en in 1996 kwamen de eerste Japanse Pokémon kaarten uit. Mocht jij nog hele oude kaarten hebben van uit je jeugd? Dan kan jij zo maar eens de gelukkige eigenaar zijn van hele dure kaartjes. Om de waardes te achterhalen hebben wij een mooie blog geschreven: Hoeveel zijn mijn Pokémon kaarten waard?

Afsluiting

Er bestaan dus erg veel Pokémon soorten, al bijna 100 verschillende series en mega veel kaarten. Dit hadden wij niet kunnen raden, maar wel erg leuk om er eens diep in te duiken. De Pokédex is ook echt super handig, vanaf nu gaan wij die elke dag gebruiken. Hopelijk hebben jullie er ook wat aan!