Sealed pokémon box in bubbelfolie

Hoe verzend ik mijn Pokémon kaarten veilig?

Hoe verzend ik mijn Pokémon kaarten veilig?

Wanneer je nieuw bent in de Pokémon wereld zal dit heel erg wennen zijn, maar alle kaarten moeten goed en veilig verzonden worden. Zeker op het begin is dat erg lastig. Heb je wel speciale enveloppen? Heb je wel genoeg toploaders? Maak je de toploaders aan de bovenkant wel dicht? Pak je de sealed items wel goed in met bubbelfolie? Heb je überhaupt wel de juiste materialen in huis om te verzenden? Gaande weg leer je vanzelf wel wat je wel en niet moet doen bij het verzenden. Maar wij dachten dat het wel handig zou zijn om een artikel te richten op hoe je je Pokémon kaarten het beste kunt verzenden! We verdelen het in 4 stappen, om het overzichtelijk te houden.

Stap 1: overleg met de koper hoe wil die het verzonden hebben.
Stap 2: verpak het
Stap 3: breng het weg of laat het afgeven
Stap 4: ontvangst van de koper

Stap 1 overleg met de koper voor verzending

De eerste stap lijkt logisch maar is noodzakelijk. Wil de klant met track en tracé dan is de klant uiteraard koning. Ook zal je moeten weten welke verzendmogelijkheden jij fijn vind en mogelijk zijn. Als je bijvoorbeeld 20 kilometer moet rijden voor een bepaalde verzendmethode geef dit ook aan, aan de koper. Jullie zijn eruit de koper heeft betaald en de methode is gekozen van verzenden is gekozen en de manier hoe jij het moet inpakken.

Sealed pokémon box in bubbelfolie
Sealed Pokémon box in bubbelfolie

Stap 2 de verpakking

Per verkoper zal het uiteraard verschillen hoe je verpakt. Is er een goed en fout verpakken, ja zeker wel! Kaarten los in een envelop of doosje stoppen is vaak geen goed idee. Ze kunnen kreuken dubbel vouwen of andere dingen. Binnen de Pokemonwereld worden vaak toploaders gebruikt. Toploaders zijn kunstof insteek hoezen en daar kunnen twee tot maximaal vier kaarten in. Ik zelf hou het liever bij twee kaarten per toploader. Als je weinig verstuurd of het is iets eenmaligs zijn er overigens genoeg alternatieven. Ook wordt besproken welke middelen je kan gebruiken om te verzenden. En denk natuurlijk aan de manier waarop de klant het wilt ontvangen. In een bubbelenvelop? In een doos? In een brievenbus doosje? Bubbelfolie is je grootste vriend tijdens dit proces. Want dat heb je nodig om alles wat veiliger te verpakken, zeker wanneer je sealed items zoals bijvoorbeeld booster boxen of elite trainer boxen verkoopt.

Sealed pokémon boxen verzenden
De sealed Pokémon boxen zitten veilig ingepakt met bubbelfolie.

Wat is een toploader?

Ik zal eerst de toploader manier bespreken. Je doet je Pokémon kaart in en sleeve, het liefst een nieuwe. Vervolgens stop je deze in de toploader en plak de toploader aan de bovenkant dicht, of doe er iets overheen. Zodat de kaart tijdens het transport er niet uit kan vallen, dit gebeurt namelijk heel vaak en dan kan de kaart alsnog beschadigen. Om de bovenkant af te dekken kun je al een klein stukje papier of wc papier gebruiken. Je kan ook gaan voor de luxe optie, door ze nog in een teambags te stoppen. Je kan hem natuurlijk ook helemaal inwikkelen met bubbelfolie of wc papier, houdt er dan wel rekening mee dat deze nog in je envelop past. Dit kost bijna niets en is echt noodzakelijk om de kaart goed te beschermen. Wanneer je dit niet doet en de kaart los in een normale envelop stopt? Kan dit erg fout aflopen en dan ben jij als verzender wel verantwoordelijk. Voorkom dus problemen en pak je kaarten goed in, zoals jij ze ook graag zelf zou willen ontvangen.

Charizard veilig in een cardsaver verpakt.

Alternatieve methodes

Je hebt geen toploaders, wil het niet aanschaffen of kan er niet aankomen of de kaarten zijn minder waard dan de toploader. Dan hier een aantal alternatieven. Je kan de kaarten in sleeves doen daarna keukenpapier of wc papier er omheen. Dit is een goed en goedkoop alternatief. Ook kan je karton gebruiken. Opnieuw probeer geen tape of plakband op de kaart of sleeve te plakken. Daarnaast kan je ook bubbeltjes plastic gebruiken.

Middelen om te verzenden

Persoonlijk gebruik ik veel wat ik krijg opnieuw. Denk hierbij aan dozen, dubbeltjes plastic, papier in een doos eventueel karton van een doos. Verzenden hoeft niet veel te kosten het is zo duur als je het zelf maakt en wil maken. Als je echter vaak verkoopt is het wel een goed idee om enveloppen te kopen. Zelf bestel ik wat grotere enveloppen zodat postnl.nl labels erop kunnen zonder dat ik het label moet verknippen. Daarnaast kan ik iedereen adviseren om tape, bubbeltjes plastic, plakband en keukenpapier in huis te hebben. Zeker bij het verzenden van tins gebruik dubbeltjes plastic doe het erover heen zodat er geen deuken in komen.

Stap 3 wegbrengen

Je hebt alles goed verpakt drie dubbel gecheckt of alles goed vast zit en je brengt het weg. Dit kan je met de fiets, auto benenwagen of ieder ander vervoermiddel. Je kan het ook door iemand anders laten wegbrengen, PostNL heeft bijvoorbeeld ook een koeriersdienst die het doet.

Daarnaast zorg er ook voor dat je het goed vervoert. Als je bijvoorbeeld met de auto het wegbrengt dan is mijn tip doe er ook wat over in de auto zodat het niet teveel schommelt. Ik heb zelf bijvoorbeeld altijd twee dekens in mijn auto voor het geval dat.

Stap 4 ontvangen door de koper

Nadat je het weggebracht heb hou je het uiteraard in de gaten  met track en tracé is het uiteraard ook makkelijk te volgen. Sowieso is het slim om even de track en tracé code aan de ontvanger te geven. Briefpost binnen Nederland is meestal binnen een paar dagen op de bestemming. Brieven naar België zijn langer onderweg. Als er iets retour komt informeer dan ook de koper hierover

Je weet nu dus hoe je je Pokémon kaarten op de juiste manier verzend?

Wij hopen dat je iets aan dit artikel hebt gehad. Op het begin ging het bij ons namelijk wel een paar keer fout. Ik verkocht mijn eerste Pokémon kaarten en had natuurlijk geen idee hoe je die moest verzenden. Maar de kopers wisten natuurlijk ook dat ik er geen kennis van had, vandaar dat zij mijn kaarten zo goedkoop op de kop konden tikken. Je leert het vanzelf wel, het belangrijkste is goed overleggen met de koper. Heb je geen toploaders of iets anders? Meld het dan gewoon, jullie komen er samen vast wel uit en je kan altijd nog creatief zijn! Succes met het verkopen van je kaarten en hopelijk gaan alle verzendingen zonder problemen.