Japanse Base Blastoise Holo

Hoe kan ik het beste foto’s maken van mijn Pokémon kaarten?

Deze blog zal gaan over het maken van foto’s van Pokémon kaarten. Persoonlijk zullen mensen denken, ik kan wel foto’s maken. Helaas zie ik vaak genoeg slechte foto’s en ik weet uit ervaring, dat je dan minder kans maakt dat mensen bij jouw Pokémon kaarten kopen. Hieronder komen wat tips over dit onderwerp. Wij hopen dat jij zo een stuk betere foto’s kunt maken van je kaarten waardoor het aantal sales dat je hebt ook omhoog gaat!

Licht tijdens het maken van de foto’s

Licht is een van mijn persoonlijke aandachtspunten geweest met het op de foto zetten van Pokémon kaarten dus daarom begin ik hiermee. Als het donker is, is het niet ideaal om foto’s te maken. Probeer dus in het licht foto’s te maken. Het aller beste is zon/daglicht. Maar met een lamp kan het ook, alleen niet elke lamp is hiervoor geschikt. Een van de beste manieren is een photobooth aanschaffen. Deze heb je al vanaf 10 euro inclusief verzending in huis! Ze zijn ook zeer gebruikersvriendelijk, deze plug je in in een stopcontact en geeft licht je legt de kaart(en) erin en dan kan je super foto’s nemen. Zo zorg jij ervoor dat je ook in het donker de ideale foto’s voor je verkopen kunt maken. Het werkt ook bij andere producten dus niet enkel bij Pokémon kaartjes. Bekijk hieronder het voorbeeld:

Voorbeeld Photo Booth
Photo booth voorbeeld

Sleeves en toploaders

Heel goed, je slaat al je kaarten netjes op in Ultra Pro Toploaders en Penny sleeves. Echter is dat niet zo handig bij het maken van foto’s, hierdoor is de staat niet goed zichtbaar voor de potentiele kopers. Maar ook kan het licht weerkaatsen op de bovenkant, waardoor het net lijkt alsof de kaart beschadigd is terwijl deze gewoon gem mint is. Haal je kaarten dus heel voorzichtig uit de sleeve en/of toploader en leg deze op een zachte ondergrond. Maak er een nette foto van en wanneer je klaar bent stop je de kaart weer heel voorzichtig in de sleeve en toploader. Let op: wanneer je de kaarten niet goed behandeld kunnen deze beschadigd raken, pas hier dus goed mee op!

Neem de tijd voor goede foto’s van je Pokémon kaarten

Als je gaat haasten om foto’s te nemen dan gaat het vaak mis. Als je rustig foto’s neemt gaat het vaak goed. Als ik een Flashsale doe dan maak ik al mijn foto’s met een foto camera en niet met mijn telefoon. De foto’s die ik maak zet ik dan op de computer, het duurt langer maar dan heb je ook betere foto’s. Een filmpje van de kaarten is ook mogelijk dit kan veel moeite schillen en is duidelijker voor de koper.

Maak je foto aantrekkelijk

Als jij iets wilt verkopen, denk bijvoorbeeld aan setjes Pokémon kaarten of foto’s voor een flashsale op Facebook. Maak het dan extra aantrekkelijk, leg er wat leuke kaartjes bij of zorg voor wat leuke Pokémon items op de achtergrond erbij. Dit kan al met bijvoorbeeld een super leuke Charizard kaart of een mooie Pikachu. Deze trekken namelijk erg veel aandacht van potentiele kopers.

Foto’s voor het verkopen op Facebook pagina’s

Als je op Facebook groepen advertenties maakt met foto’s is het verstandig om even naar de groepsregels te kijken. Bij sommige groepen is namelijk een timestamp verplicht. Dat is een stuk papier met je naam en de datum van de dag erbij op. Zodat jij kunt aantonen dat je de items ook echt in jouw bezit hebt. Er kunnen daar ook andere verplichtingen zijn dus even de regels lezen is altijd goed.

Wat is een timestamp en waarom zou ik hierom moeten vragen?

Bij duurdere kaarten is het verstandig om een timestamp te vragen. Dit is een briefje met minimaal naam en datum van de verkoper, je kan vragen om iets unieks erbij te zetten zoals jou naam of een teken. Timestamps kunnen wel gefotoshopt worden dus google ook altijd de foto en is het te goed om waar te zijn? Doe het dan niet. Bij twijfel altijd je gevoel volgen.

Waar moet ik op letten bij foto’s als koper van Pokémon kaarten?

Naast wat hier al eerder genoemd is, is het altijd goed om een filmpje te vragen bij licht. Filmpjes kunnen soms dingen laten zien die niet op een foto zichtbaar zijn. Krassen op een holo zijn vaak niet tot slecht zichtbaar op een filmpje, dus zeker oppassen met het kopen van oudere holo’s. Bij sealed boxen is het ook altijd goed om te vragen naar de seal. Allereerst voor de sealed collectors, maar vooral ook omdat niet sealed verkoper hier minder op letten. Ook kan dit een goede seal waarde verhogend of verlagend zijn dus vraag altijd bij sealed om een filmpje.

Onze tips nog een keer op een rij:

Verkoper

  • – Geen hoesjes, toploaders of sleeves op de foto
  • – Gebruik goed licht
  • – Gebruik eventueel een photobooth
  • – Als je het makkelijker vind film je kaarten in plaats van foto’s nemen

Koper

  • – Vraag om een timestamp
  • – Vraag om foto’s die niet van internet te halen zijn
  • – En vraag ook om een filmpje