neppe pokemon kaarten

Hoe herken je Neppe Pokémon kaarten en wat kun je ermee?

Is het kopen van nep Pokemon kaarten een goede investering?

Pokémon wordt populairder met het jaar. De vraag naar Pokémon kaarten is veel meer dan het aanbod. Daardoor zie je ook dat de prijzen fors omhoog zijn gegaan in de afgelopen jaren. De oudere kaarten worden steeds meer waard en mensen gaan er nu ook veel beter mee om. De meeste van ons hebben allemaal wel Pokémon kaarten gehad vroeger. Die nu waarschijnlijk op je zolder ergens liggen te verstoffen. Dat waren de kaarten met de gebruik sporen. Tegenwoordig gaan de verzamelaars er veel zuiniger mee om. Helaas zijn er ook negatieve gevolgen door de enorme groei in de Pokemon TCG markt…

Doordat de vraag enorm is maar de aanbod schaars, komen er meerdere partijen mee kijken in de industrie. Een van de partijen zijn de makers van valse kaarten. De afgelopen jaren zijn er enorm veel neppe Pokémon kaarten in de markt gekomen en het zal ons verbazen als je er nog niet een bent tegen gekomen. De kaarten worden in Aziatische landen goedkoop gedrukt en richting ons gestuurd. Je betaald daar maar een paar tientjes voor een hele Pokémon booster box. Het kan natuurlijk nooit dat je 1 euro voor één booster pack betaald, tenzij het een sample pack is.

Hoe kun je zelf nep Pokémon kaarten herkennen?

Dat kun je namelijk zien door verschillende factoren. Let op de volgende als je een kaart verdenkt van zijn echtheid:
1) De scherpte van de kleur
Het is natuurlijk belangrijk om de kleur van de kaart goed na te checken. De nep kaarten zijn veel waziger en de kleuren komen nooit overheen met de orginele kaart.
2) Bestaat de Pokémon?
Kijk ook of de Pokémon op de kaart ook echt bestaat in de Pokémon wereld. Er gaan ook kaarten rond waarvan niemand ooit iets gehoord heeft.
3) Correcte spelling
Let op of er punten gebruikt woorden aan het einden van zinnen op de kaarten. De echte kaarten zullen altijd met een hoofdletter beginnen. Verder is het heel belangrijk dat je let op het woord Pokémon. De e in Pokémon moet een é zijn. Dat is namelijk de correcte spelling van het woord Pokémon.
4) Symbolen
Kijk altijd of de symbolen aanwezig zijn op de kaarten. Een voorbeeld hiervan is het element symbool dat normaal rechtsboven op de kaart hoort.
5) Jaar
Verder is het ook altijd belangrijk om te kijken of het jaartal waarop de kaart gedrukt is erop staat. Hier kun je altijd een dubbel check doen. Als je weet dat een kaart in 2010 gedrukt hoort te zijn, dan hoort er een alarm bel bij je af te gaan als je ziet dat er 2014 op staat.
6) HP
Check altijd of de HP van de Pokémon daadwerkelijk overheen komt met de kracht van de Pokémon. Iedere Pokémon liefhebber weet natuurlijk de krachten van de Pokémon. Als je ooit een Magikarp met 250 HP ziet, moet je je natuurlijk afvragen of de kaart wel origineel is.
7) De glans op de speciale kaarten
De echte kaarten hebben een speciale textuur op de voorkant, de neppe kaarten hebben enkel een glans. Zie hieronder een voorbeeld van een neppe Pokémon kaart.

Buiten deze factoren raden wij je aan om een originele kaart online op te zoeken en vergelijken met de kaart die wilt kopen. Zo voorkom je verassingen. Let dus heel goed op wanneer een kaart veel te goedkoop aangeboden wordt. Er zit namelijk vaak een addertje onder het gras en een neppe Pokémon kaart is nul euro waard. Dus soms is goedkoop ook duurkoop, want je gooit letterlijk je geld weg dan.

neppe pokemon kaarten
Voorbeeld van een neppe Pokémon kaart die duidelijk de textuur op de voorkant mist.

Is het kopen van zulke kaarten een goede investering?

Nou daar kan maar een antwoord voor zijn : NEE! Zoals eerder gezegd, nep kaarten worden snel herkend door mensen die al een lange tijd in de Pokémon industrie zitten. Daarom is het doorverkopen van Pokémon kaarten ook moeilijker. Er is ook een andere manier om neppe Pokémon kaarten te herkennen. De valse Pokémon kaarten kunnen nooit gegraded worden. Grading bedrijven zoals PSA en Beckett zien zulke kaarten gelijk en die zullen dan ook nooit gegrade terug komen. Hierdoor zul je nooit je kaart kunnen verkopen in de toekomst. Wat is een graded Pokémon kaart?

Wat moet je doen met je neppe Pokémon kaarten?

Gooi deze in de prullenbak of verscheur ze. Je kunt wel denken van goh, ik geef ze wel aan mijn kleine kinderen. Maar wat als zij deze ruilen op het schoolplein tegen een echte kaart? Dan is dat oplichten, dat is niet de bedoeling. Zorg ervoor dat ze uit de omloop gaan en vernietig ze. Gooi ze weg, verscheur of verbrand deze neppe kaartjes. Ga ze dus ook niet even aanbieden op Marktplaats om ze een ander aan te smeren, dit is namelijk niet netjes. De enige plek waar deze kaarten thuis horen zijn in de openhaard!