Dit zijn de beste zeldzame vintage Pokémon-kaarten!

Dit zijn de beste zeldzame vintage Pokémon-kaarten!

Wil je graag je verzameling van Pokémon-kaarten uitbreiden? Het is een aanrader om dan te kiezen voor het kopen van vintage exemplaren. Dit komt onder meer doordat ze meer waarde hebben dan de moderne kaarten, terwijl ze ook nog eens mooier kunnen zijn. Het is desondanks wel van belang om alle vintage Pokémon-kaarten met elkaar te vergelijken voordat je ze koopt, net zoals je ook internet vergelijken moet doen voordat je een contract afsluit. De onderstaande vintage exemplaren zijn desondanks relatief zeldzaam en echte aanraders! 

Red Cheeks Pikachu 

De Red Cheeks Pikachu-kaart wordt gewoonlijk een drukfout genoemd, maar dit is onjuist. Toen Wizards of the Coast de kaart voor het eerst in het Engels uitbracht, besloten ze te experimenteren met het ontwerp om het herkenbaarder te maken. Kort daarna kwamen ze terug op deze beslissing en keerden ze terug naar gele wangen. Als zodanig is de kaart waarop Pikachu rode wangen heeft vrij zeldzaam en waardevol. Uiteindelijk is het een geweldig kaartje om aan je verzameling toe te voegen, met een cool verhaal erachter. Deze Pokémon-kaart is bovendien relatief goedkoop, het kost op Amazon bijvoorbeeld maar 5 circa euro. 

Japanese Ancient Mew Nintedo Misprint

Als je een fan bent van zeldzame, verkeerd gedrukte kaarten, zul je dit exemplaar zonder twijfel leuk vinden. In 1999 werd deze Ancient Mew-kaart als gratis cadeau gegeven bij gekochte tickets voor The Power of One Pokémon Movie. Dat klinkt niet echt bijzonder, maar nu komt het: de eerste Japanse versie werd gedrukt met Nintendo verkeerd gespeld. Er stond ‘Nintedo’ op. Misschien was de spellingcontrole toen niet zo goed als dat -ie nu is?! Hoe dan ook, wat werd geproduceerd als een veel voorkomende Pokémon-kaart, is nu zeldzaam en waardevol geworden. Het is dan ook echt een aanrader!

Team Rocket Dark Raichu

De volgende is de allereerste geheime zeldzame Pokémon-kaart, Dark Raichu uit de Team Rocket Set. Dit is zo’n coole kaart! Van het agressieve Raichu-design tot het lijstnummer 83/82. Interessant, deze ene kleine kaart zorgde ervoor dat de vastgestelde releasedatum werd uitgesteld omdat deze eerst door Nintendo moest worden goedgekeurd! Het bedrijf maakte zich namelijk ergens zorgen over, al is nooit bekend geworden waarom dit het geval was. Bovendien is het relatief vreemd, want deze kaart ziet er echt fantastisch uit! Hoe dan ook, je kunt ze relatief goedkoop vinden, maar als je op zoek bent naar een 1st Edition-kaart met een hoge PSA-classificatie, moet je wel wat meer neerleggen.

Base Set Charizard

Je wist dat het in dit artikel zou staan, de Base Set Charizard is niet voor niets de heilige graal van Pokémon-kaarten! Deze kaart is niet alleen een waardevol bezit, het is een tijdmachine. Het heeft namelijk dit ongelooflijke vermogen om je terug te brengen naar je kindertijd en je te herinneren hoe het voelt om weer een kind te zijn. Als je het geluk had om een ​​van deze slechteriken te trekken, werd je meteen de koning van de speeltuin! Helaas kost het nu wel veel geld om een goede Base Set Charizard aan te schaffen.

WOTC Pokémon Japanse Base Charizard Holo PSA 8