Pokémon producten veilig bewaren

Bewaren van Pokémon artikelen

Hoe bewaar ik mijn Pokémon spullen veilig?

In deze blog gaan we het hebben over het bewaren van Pokémon artikelen. Je hebt allerlei verschillende Pokémon artikelen daarom gaan we kijken per product wat handig is om te bewaren. Eerst wel een algemeen verhaal, daarna een stukje over de kaarten en vervolgens sluiten we af met sealed Pokémon items zoals bijvoorbeeld elite trainer boxen en booster boxen.

Pokémon artikelen in het algemeen

Sommige Pokémon artikelen zijn veel waard. Bewaar ze op een veilige plek of verkoop ze als ze veel in waarde zijn gestegen. Als je echt duurdere kaarten heb of andere dingen die veel geld waard zijn is het ook goed om over een kluis na te denken. Ook is het mogelijk een kluis te huren bij een bank. Daarnaast als er iemand komt kijken voor je Pokémon kaarten blijf er zoveel mogelijk bij en bij duurdere kaarten is het verstandig om een tweede persoon erbij te hebben.   

Hoe kan ik het beste mijn Pokémon kaarten bewaren?

Pokémon kaarten kan je op meerdere manieren bewaren. We gaan eerst in op de gewone kaarten en daarna op de graded kaarten.

Gewone kaarten bewaren

Gewone kaarten kan je op meerdere manieren bewaren. Je kan ze in blikken, dozen, mappen, toploaders en elite trainer boxen bewaren. Het ligt echt aan het budget wat je wil uitgeven en of het eigen collectie is of dubbele. Wat ik persoonlijk doe voor mijn eigen collectie is alles dubbel sleeven en in 9 of 12 pocket map. Dit is afhankelijk van de set. Je kan het ook per Pokémon of gen in een map doen. Dus een kleine sleeve en een grote hierdoor zijn alle kanten van de kaart beschermd. Sommige gebruiken premium grotere sleeves. Andere doen het los in een map. Dit ligt echt aan je budget hoe goed je kaarten wil houden en hoe lang je ze wil bewaren. In toploaders en een sleeve is ook een goed alternatief. Het belangrijkste is zorg dat de kaarten niet teveel in het zonlicht zijn, en niet teveel warmte krijgen. Mijn dubbele heb ik nu in hele grote lange kartonnen dozen waar ongeveer 4.000 kaarten in kunnen ideaal vind ik het en alles bij elkaar.

Pokémon GX en V kaarten bewaren

Mijn gxen en V’s los van de set die ik spaar zitten in een map allemaal bij elkaar. Dit vind ik zelf prettig ook voor eventuele verkoop. Japans zit in een aparte map. Zo houd ik het erg overzichtelijk en kan ik ze snel terug vinden. Ook erg mooi om af en toe in een map te bladeren en de kaarten te bewonderen.

Graded Pokémon kaarten bewaren

Sommige graded kaarten kunnen veel waard zijn sommige zijn minder waard. Houd hier rekening mee bij je opberg keuze. Als het duurdere graded kaarten zijn (wat jij duur vind is volledig aan jou) kan je op meerdere manieren opbergen. Een andere manier zodat je ze niet hoeft op te bergen is gewoon verkopen. Andere opties zijn kluis bij de bank, kluis in je eigen huis, een plank, kastje om het op te stellen. Daarnaast kan je ook een koffer kopen en het daar in doen, vaak kunnen daar wel 100 slabs in.

Pokémon PSA kaarten koffer
PSA bescherm koffer voor Pokémon kaarten

Pokémon accessoires

Pokémon accessoires moeten ook goed bewaard worden. Dit kunnen knuffels, Pokémon ballen zijn. Kijk allereerst wat je wil sparen hiervan. Daarnaast naar je budget. Je kan een grote kast kopen en daar veel in zetten, dan heb je veel bij elkaar. Als je tweedehands koopt staat die zelfs al in elkaar. Archief kast. Je kan ook losse planken aanbrengen en lekker creatief gaan. Opnieuw gezegd pas op met zonlicht.

Sealed Pokémon producten bewaren

Sealed pokemon dingen kunnen pokemon kaarten in plastic zijn of etb’s, boosterboxen.

Het beste is dat je deze goed beschermd zodat de seal intact blijft. Dit kan je doen door bubbeltjes plastic erom heen te doen. Het is ook mogelijk om een acryl case te kopen en hier erom heen te doen allebei ideaal. Bij sealed kaarten is het vooral van belang deze uit het zonlicht te bewaren, bubbeltjes plastic is vaak niet nodig zakjes erom heen niet te strak is ook mogelijk.

Conclusie doe wat jou budget het toe laat en waar jij je prettig bij voelt. Wees ook vooral creatief. En zorg ervoor dat jij jouw Pokémon producten veilig bewaard!