Pokémon Base booster box verkocht voor record prijs

Afgelopen week was er weer een record verbroken in de pokemon kaarten markt. Het gaat namelijk om de allereerste Base Booster Box die uitkwam in 1999. Voor dit bedrag kunnen velen een mooie huis kopen of een super snelle sport auto. Maar in deze doos kan de heilige graal van de pokemon kaarten in zitten. Namelijk de legendarische Charizard. In de Verenigde Staten werd deze box voor $408.000 verkocht tijdens een veiling.

Het begin

Het begon allemaal in tussen 1998 en 1999. Rond deze tijd was de Base Booster Box voor het eerst verkrijgbaar. Mocht je jezelf afvragen hoeveel de box kost? Nou dat was $90. Als je dat vergelijkt met de huidige prijs dan kun je een prijs stijging van ongeveer 4500%. Dat is absurd. Maar zoals eerder vernoemd, is er een kans dat de heilige graal van de pokemon kaarten in deze box zit. In een Base Booster Box zitten 36 packs. In iedere pak zitten er 11 kaarten. De kans dat jij de legendarische Charizard pulled, is er altijd aanwezig.

Boxes uit verschillende landen

Het is ook belangrijk om de vermelden dat momenteel alleen de Engelse versie van de eerste Base Booster Box veel geld waard. De Japanse en Nederlandse versie zijn ook veel geld waard, maar de prijzen komen niet in de buurt van de Engelse versie. Dit komt omdat de hype van pokemon kaarten echt in de Verenigde Staten ontploft is. Dat betekent niet dat de Nederlandse kaarten altijd minder waard zullen zijn. De kaarten zijn echter hetzelfde, alleen de tekst is in een andere taal.

Waarde stijging

Waarom stijgt de waarde van de Base Booster Box? Nou dat is heel simpel. De legendarische box stond te koop in 1999 en wordt niet meer geproduceerd. Dit betekent dat de dozen gelimiteerd zijn. Er is niet precies bekend hoeveel dozen er nog beschikbaar zijn. Een ding is wel zeker, als bekende mensen een box openen, dan vliegt de prijs omhoog.

Influencers

Steeds meer bekende mensen laten zien dat ze ook in Pokemon investeren. Sommige zien het al een investering terwijl Pokemon voor andere een nostalgie geeft. In 2020 kocht rapper Logic de eerste Base Booster Box. Robert Bryson (Logic) heeft meer als 6,5 miljoen volgers op Instagram en is een bekende artiest in de Verenigde Staten. In Oktober kocht Logic de eerste Base Booster Box voor een record bedrag van $220.574. Deze event had een grote aandeel in de stijging van de pokemon kaarten omdat de hype echt begon te worden. Ook een andere Amerikaanse bekendheid kocht een doos een paar dagen voor Logic. Logan Paul met 18,8 miljoen volgers kocht een box voor maar liefst $200.000 dollar. Dit gebeurde allemaal in Oktober 2020. Drie maanden later is het voor een record bedrag verkocht.

2021 en heden

We weten niet hoeveel boxen er nog beschikbaar zijn op de wereld. Een ding weten we wel. Hoe vaker een box open gaat, hoe zeldzamer niet geopende boxen worden. Dit betekend dat de prijs continue zal stijgen. Er zal een dag komen dat de allerlaatste box geveild zal worden voor een bedrag dat de wereld zal shockeren. Wanneer dit gebeurd zal de zoektocht naar eerste editie boxen in andere talen gestart worden. De prijzen van die boxen liggen laag nu vergeleken met de Engelse versie en zullen in de toekomst ook voor een groot bedrag geveild kunnen worden.