10 duurste Pokemon kaarten van het afgelopen jaar.

2020 wat een jaar, ook de Pokemon verzamelaars hebben in 2020 niet stilgezeten.

Pokemon heeft nogmaals zijn potentie bewezen met absurde verkopen met prijzen waarmee een huis of auto kan gekocht worden.

Hier in deze blog laten wij jou de top 10 duurste Pokemon kaarten zien en de prijs waarvoor ze zijn verkocht in het afgelopen jaar.

Hoewel bepaalde kaarten in de loop der jaren een constante waardestijging hebben gekend via particuliere en openbare veilingen, zijn sommige in populariteit gestegen. Veel van de zeldzaamste en duurste kaarten zijn afkomstig van Pokémon-toernooien, verzamelaars kunnen echter verrast zijn door de kaarten die de afgelopen jaren zijn verkocht voor waanzinnige prijzen.

10) Victory Orb ($ 15.350)
Pokemon TCG Mew Victory Orb


In 2005 organiseerde Japan de Battle Road Summer-toernooien in negen Japanse steden. De drie beste deelnemers van elke groep kregen een exclusieve kaart, de Victory Orb kaart met een Mew geïllustreerd door Takumi Akabane.

Er zijn naar schatting 162 Victory Orb kaarten beschikbaar, en waarschijnlijk nog minder in nieuwstaat. Onlangs in Juni 2020 werd een exemplaar verkocht voor het bedrag van $15.350. Er is ook een editie 2003-2004, waarin Mew niet voorkomt, en die aanzienlijk minder waard is.

9) University Magikarp ($ 50.100)

In 1998 hield een Japanse uitgeverij, Shogakukan, een reeks testen voor basisschoolkinderen genaamd The Tamamushi University Hyper Test. Deelnemers moesten de tests binnen een beperkte tijd voltooien en met goed gevolg afleggen.

Degenen die de eerste reeks testen voltooiden, werden uitgenodigd voor een conferentie in Osaka, waar ze deelnamen aan Pokémon kaartgevechten. Winnaars kregen uiteindelijk de University Magikarp kaart, Deze kaart werd in Oktober 2020 verkocht voor maar liefst $50.100.

8) Ishihara GX-promo ($ 50.500)


De Ishihara GX-promokaart werd door Tsunekazu Ishihara, president van The Pokemon Company aan zijn werknemers uitgedeeld ter ere van zijn 60ste verjaardag in 2018. Deze kaart is exclusief uitgebracht als promo-kaart. Naar zeggen zouden er slechts 30-60 exemplaren beschikbaar zijn. De gelukkige werknemers van die tijd kregen ook te horen dat ze de kaart niet mochten verkopen, waardoor het een ongetwijfeld zeldzaam verzamelobject werd

In april 2020 werd een nieuw exemplaar van de kaart op eBay verkocht voor $ 50.500. Op basis van de opmerkelijke verkoopprijs zou het niet vreemd zijn als er meer exemplaren op de openbare veiling zouden gaan circuleren.

7) Tropical Wind ($65,100)Fans van de Pokémon Trading Card Game zijn ongetwijfeld bekend met de Pokemon Tropical Mega Battle, die van 1999 tot 2001 plaatsvond in Honolulu, Hawaii. Het toernooi dat de beste spelers uit meerdere landen meenam, was een evenement dat alleen op uitnodiging toegankelijk was en waarbij deelnemers een beperkte set van acht kaarten kregen, waaronder Tropical Wind.

Tropical Wind kaarten in perfecte staat zijn bijzonder zeldzaam, met slechts twee Gem Mint 10-kaarten die er zijn. In oktober 2020 werd op eBay een mint Tropical Wind verkocht voor $ 65.100.

6) Trophy Pikachu Trainer ($ 84.000)


Pikachu Trophy Trainer Card TCG voor- en achterkant
De ongrijpbare Trophy Pikachu Trainer-kaart werd toegekend aan de winnaars van de 1e, 2e en 3e plaats tijdens het eerste officiële Pokémon-toernooi, dat in 1997 in Japan plaatsvond. Elke kaart toont Pikachu met een gouden, zilveren of bronzen trofee.

Gezien de context van de kaarten zijn ze begrijpelijkerwijs zeldzaam en gewild. In april 2020 werd een nr. 2 Trophy Pikachu Trainer, die de zilveren trofee vasthield, verkocht voor meer dan $ 84.000, waardoor het een van de duurste Pokémon-kaarten tot nu toe is.

5) Nr. 1 trainer ($ 90.000)


De Super Secret Battle “No. 1 Trainer” kaart, ontworpen door Hideki Kazam, werd in 1999 aan deelnemers toegekend tijdens zeven regionale Pokémon-kaarttoernooien in Japan. De wedstrijden werden op geheime locaties gehouden en winnaars kregen een nr. 1 trainerkaart. De trainerkaarten waren nodig voor deelname aan de toernooifinale, toepasselijk het Secret Super Battle-toernooi genoemd.

Aangezien er wordt aangenomen dat er slechts zeven exemplaren bestaan, is de kaart onmiskenbaar zeldzaam en hebben zes een perfecte Gem Mint 10-rating verdiend. Met dat in gedachten is het geen verrassing dat er in juli 2020 een werd verkocht voor maar liefst $ 90.000 bij Heritage Auctions.

4) 1e editie Neo Genesis Lugia ($ 130.000)

De 1e editie Neo Genesis Lugia-kaart is uniek omdat deze deel uitmaakte van de basisset van de Neo Genesis-collectie, in plaats van een exclusieve uitgave. Hoewel er meer dan 500 exemplaren in omloop zijn, hebben verzamelaars een aanzienlijke toename van de waarde van de kaart gezien, vooral voor degenen met een beoordeling van Gem Mint 10.

In november 2020 werd een exemplaar verkocht voor bijna $ 130.000 op een veiling, opmerkelijk voor een basissetkaart. Hoewel alles onder de Gem Mint 10-rating voor een stuk minder wordt verkocht, wordt de kaart op dit moment nog steeds geschat op gemiddeld $ 70.000.

3) Kangaskhan Family Event Trophy ($ 150.100)


In 1998 hield Japan een familie Pokémon toernooi, waar kinderen en hun ouders tegen andere families konden vechten. De winnende families kregen allemaal een Kangaskhan promotiekaart, waarvan er slechts 11 Gem Mint 10 exemplaren in omloop zijn.

Vóór 2020 was de kaart een beetje een donker paard dat voor ongeveer $ 10.000 werd verkocht, wat op zichzelf nog steeds een behoorlijk bedrag is. In oktober 2020 werd de kaart echter verkocht voor een ongelooflijke $ 150.100, meer dan 15 keer het aantal eerdere exemplaren.

2) Pikachu Illustrator ($ 195.000)

De Pikachu Illustrator kaart wordt algemeen beschouwd als een van de meest waardevolle en zeldzame Pokémon-kaarten die er zijn. Tussen 1997 en 1998 hield een Japans tijdschrift genaamd CoroCoro Comic een wedstrijd voor Pokémonfans, waarbij winnaars de Pikachu Illustrator-kaart werden toegekend.

De herkenbare kaart is geïllustreerd door Atsuko Nishida, de oorspronkelijke illustrator van Pikachu, en is voorzien van een uniek penpictogram dat de CoroCoro-wedstrijd vertegenwoordigt. Er zouden momenteel slechts 19 exemplaren bestaan, dus het is geen verrassing dat ze voor zulke hoge bedragen verkopen. De kaart is onlangs verkocht voor $ 195.000, waarmee het een van de duurste Pokémonkaarten is die ooit op een veiling is verkocht.

1) 1e editie Charizard Holo “Shadowless” ($ 220.574)


Misschien wel de meest bekende, “zeldzame” Pokémonkaart is de 1e editie Charizard Holo. De gewilde kaart, die voor het eerst werd uitgebracht in 1999, is nog steeds een van de duurste. De eerste uitgave van de kaart bevatte een afdrukfout, die snel werd gecorrigeerd en opnieuw werd afgedrukt. Hierdoor is de verkeerd afgedrukte versie van deze kaart uiterst zeldzaam.

Slechts 95 kaarten in omloop zijn beoordeeld als Gem Mint 10, wat de typische veilingprijs verder verhoogt. In oktober 2020 werd een “schaduwloze” eerste editie Charizard Holo voor een recordbedrag van $ 220.574 verkocht aan de voormalige rapper die YouTuber Logic werd.

Dragon Majesty Holo Charizard PSA 10